Donitas D3 wint met 1-3 in Sneek

VoV, 07-11-2017. 16:31 uur. Zaterdag 4 november mocht Hemingway’s Donitas D3 op bezoek komen bij VC Sneek D4. De sporthal in Sneek bracht veel herinneringen boven bij o.a. onze hoofdblokkeerster Linda Kingma die eerder altijd bij VC Sneek heeft gespeeld, maar ook bij onze geblesseerde Saar Lichtenberg Cloo die vorig jaar in Sneek tijdens de wedstrijd een aantal keer het veld moest verlaten om naar de wc te rennen (leuk feestje gehad Saar?). Eenmaal aangekomen in het pittoreske (stadje of dorpje?) Sneek, werd snel duidelijk dat wij hier maar met één doel zijn gekomen: de volle winst pakken. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen een jong team.

De eerste set begon goed, we kwamen op een 0-3 voorsprong door een goede serviceserie van spelverdeelster Githe Kruizenga. Het verdere verloop van de eerste set ging erg gelijk op en Donitas en VC Sneek waren aan elkaar gewaagd! Halverwege de set dacht onze spelverdeelster Githe dat ze in een voetbal wedstrijd verwikkeld was geraakt en wist zij een bal met de voet over het net te krijgen die vervolgens op miraculeuze wijze binnen de lijnen belandde. De spanning bleef er tot aan het einde van de set er goed in. We kwamen op een gelijke stand van 25-25. Helaas moesten wij de set afstaan aan VC Sneek met een setverlies van 28-26.

In set 2 moest er iets veranderen. We moesten zorgen dat onze servicepass op orde kwam en dat er meer gescoord zou worden. Helaas waren het deze keer de dames van Sneek die op een 3-0 voorsprong wisten te komen. We liepen deze set elke keer achter de feiten aan, mede door de servedruk van Sneek. Toen wij op een 20-16 achterstand aankeken ging de knop bij ons om en kwam het killer instinct in ons naar boven. We wisten bij te komen tot 24-20. Nu zouden wij behoorlijk wat vechtlust moeten laten zien om de set nog naar ons toe te trekken. Hoofdblokkeerster Tessa Ketelaar had een paar mooie kill-blockjes waardoor de tegenstander de schrik in de benen kregen. Wij wisten de set op een prachtige wijze af te sluiten met een 24-26 winst.

De beruchte derde set ging ons in het begin goed af. We wisten de eerste helft van de set de voorsprong te houden. Helaas wist Sneek terug te komen door een goede serve tot een setstand van 20-18. Coach Wout stond peentjes te zweten aan de kant. Boven de twintig punten stegen wij deze wedstrijd echter boven onszelf uit. We wisten de set naar ons toe te trekken: 22-25 setwinst.

Het doel was duidelijk voor de vierde set: we wilden VC Sneek met 1-3 van het veld klappen. Ook deze set ging op het begin heel erg gelijk op. Door een goede serviceserie van Linda Kingma kwamen we op een gelijke stand van 17-17. Zelfs de tellers waren overdonderd door haar mooie serve en waren hierdoor even de weg kwijt. Na lang wachten – de eerste scheidsrechter moest zelfs van haar bok komen – vond onze coach Wout het welletjes en gooide hij er een time-out en vervolgens een dubbele wissel in. Mede door een sterke blokkering, veel lawaai en enthousiasme en de serviceserie van Mandy Schepers hebben wij deze set weten te winnen met 20-25. Op deze manier sloten wij een pittige wedstrijd af met 1-3 winst, waardoor wij nog steeds aan kop gaan op de ranglijst.

Volgend weekend 11 november speelt Hemingway’s Donitas D3 tegen onze directe concurrent Vovem’90 DS 1 om 14:30 uur. Dit belooft een zeer spannende wedstrijd te worden aangezien Vovem’ 90 momenteel tweede op de ranglijst staat met één wedstrijd minder gespeeld dan ons. Dus haal al je gele en blauwe spullen uit de kast en kom ons aanmoedigen. Ganamossss!

gh @ VoV, verslag van Hemingway’s Donitas Dames 3.