Winst ondanks verlies Dynamo Tubbergen

VoV, 08-11-2017. 5:23 uur.  In een competitie,  waarin alles mogelijk lijkt te zijn en iedereen van iedereen blijkt te kunnen winnen,  verloor Dynamo Tubbergen afgelopen zaterdag thuis van Nijhuis Technology Sudosa – Desto. Ook koploper Krekkers en directe achtervolger Dash konden net als Dynamo hun thuiswedstrijden niet winnen, derhalve ook een ‘b’ voor ‘lijkt’. Ondanks dit verlies won Dynamo wel een puntje ten opzichte van de koploper en de directe achtervolger, die beide met 1-3 verloren.

Dynamo en Sudosa – Desto vochten een duel op hoog niveau met elkaar uit met het publiek in de Verdegaalhal als de grote winnaar. Beide ploegen, die nauwelijks voor elkaar onderdeden, leverden een sterke pot volleybal af, waarbij Sudosa – Desto uiteindelijk via de tiebreak terecht aan het langste eind trok.  In de eerste drie sets waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Zoals de setstanden 25-22, 21-25 en 26-24 ook wel aangeven. Lange rally’s bepaalden het spelbeeld en een punt was pas een punt als de bal bij wijze van spreken twee keer op de vloer had gestuiterd.

In de eerste set ging het tot de twintig punten gelijk op. Op het eind wist Dynamo te profiteren van een aantal persoonlijke fouten aan de kant van Sudosa en won met 25-22.

De tweede set begon de thuisploeg niet zo sterk en nam Sudosa gelijk het initiatief. De jonge ploeg van Mark Afman liet toen ook zien wel degelijk gegroeid te zijn in de laatste maanden en worden daarom niet voor niets tot een van de titelkandidaten bestempeld . Ondanks het goede spel van Dynamo konden ze de aan het begin van de set opgelopen achterstand niet inlopen. Achtervolgen en proberen aan te klampen, maar de echte aansluiting lukte niet. met veel aanvalspower op de buitenkant wist Sudosa de bal steeds weer bij Dynamo op de vloer te krijgen, waardoor ze met 21-25 de setstand gelijk konden trekken.

De derde set was een kopie van de tweede tot de big points in aantocht kwamen. Daar kon Dynamo het gaatje wel dichten en ondanks een voorsprong van 20 -22 en 23-24 wist Sudosa nu de genadeklap niet uit te delen. Met Jorieke Loohuis als hardhitter werd de derde set met 26-24 door de thuisploeg gewonnen en een 2-1 voorsprong in sets genomen.

Wie nu dacht dat Sudosa hierdoor mentaal was aangeslagen kwam bedrogen uit. De ploeg rechtte de rug en zette de passlijn en de blokkering van de ploeg uit Tubbergen onder druk.  Met veel power in de aanval en een prima verdediging wonnen ze de vierde set met duidelijke cijfers 17-25, hetgeen het spelen van de tiebreak noodzakelijk maakte.

De vijfde set ging tot 8-7, toen er van kant werd gewisseld, gelijk op. Een aantal persoonlijke fouten en miscommunicatie in de verdediging leidde het setverlies van Dynamo in. Sudosa won deze set met 9-15. Gevolg een terechte 2-3 winst voor de ploeg uit Assen.

“Gezien de andere uitslagen afgelopen zaterdag kunnen we stellen dat er in deze competitie wel zeven teams zijn die aanspraak kunnen maken op de bovenste plaatsen en dat er van alles mogelijk is.” vertelt trainer coach Johan Booyink na de wedstrijd.

A.s. zaterdag speelt Dynamo tegen de ploeg van Frans Jordens, VCV uit Varsseveld. Ook dat is een team dat na een aarzelende start steeds beter in vorm komt en o.a. thuis van Set Up 2 en Dash  wist te winnen en afgelopen week het tweede team van Zwolle met een 4-0 nederlaag naar huis stuurde.

“Weer een tegenstander waar we onze handen vol aan zullen hebben en waarvan de uitslag niet is te voorspellen.  A.s. zaterdag om 16.30 uur in de Verdegaalhal en dan kunnen we de steun van ons publiek in Tubbergen weer goed gebruiken” sluit Johan af.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Johan Booyink, trainer coach Dynamo D1.