Donitas H2 geveld door griep en Krathos

VoV, 07-03-2018. 6:05 uur. Beste fans, afgelopen zaterdag 3 maart ontvingen we de heren van Krathos H1 voor een potje volleybal in de Struikhal. Het was een koude zaterdagavond. Ondanks de griepgolf die de hele week binnen het team rondzweefde, wisten we dit weekend toch een speelgerechtigde selectie in het veld te krijgen… Met volle moed en overtuiging stonden we aan het begin van de eerste set klaar om te spelen. Sybren, Ron, Thomas, Frank, Niels, David en Robin mochten de wedstrijd beginnen.

Met een goede passing, blokkering en aanval begonnen we sterk tegen de ploeg uit Hoogezand. Het was een spannende set met aan beide kanten mooie punten. Helaas wisten we de set net niet naar ons toe te trekken en verloren we met 24-26.

Met veel servicedruk probeerden we in de tweede en ook de derde set van de wedstrijd het onze tegenstanders lastig te maken. Door een goede service-pass en aanval slaagden we hier goed in. Toch lieten we in de loop van deze sets een aantal punten liggen door een serviceserie van Krathos, waardoor we net niet de aansluiting konden vinden om de set te winnen. De 2e en 3e set werden daarom net verloren met de setstanden 20-25 en 22-25.

In de laatste set van de wedstrijd probeerden we alles los te laten en gewoon lekker te gaan spelen. Dit riep in de eerste instantie zijn vruchten af, maar toch wisten we deze lijn niet door te trekken tot het einde. Krathos trok ook in deze laatste set aan het langste eind en dit bepaalde de eindstand op 4-0 met als laatste setstand 15-25.

Al met al moeten we deze wedstrijd snel vergeten, want volgende week staat het affiche bij DIO uit Bedum alweer op het programma. De wedstrijd begint om 16:30! IM HERZ!

gh @ VoV, verslag van ’t Gat van Groningen Donitas Heren 2.