Donitas D2: Koude douche i.p.v. revanche

VoV, 07-03-2018. 6:00 uur. Na een maand wachten mochten wij en ons publiek eindelijk weer genieten van de sfeer van onze mooie Struikhal. Iedereen had er zin in, zeker ook vanwege het feit dat we wel met 10 spelers waren i.p.v. de 6,5 van vorige week. De tegenstander van vandaag was VC Sneek DS3. En met Sneek hadden we nog een appeltje te schillen omdat we na de uitwedstrijd helaas met 3-1 verlies naar huis moesten.

Na het inspelen met de gebruikelijke hoempapa muziek waren we klaar voor de strijd. Onze strijdlust werd echter snel gedoofd. Ondanks dat Ilse de Lange even liet zien aan de middenspeelster van Sneek hoe lang ze ook daadwerkelijk was door bal na bal moeiteloos te blokkeren en Annemarie zichzelf een nieuwe succesvolle techniek had aangeleerd om alle ballen toch van de grond te kunnen krijgen, namelijk een vuist maken van je hand en elke bal maar gewoon om hoog stoten, had Sneek het spelletje duidelijk onder controle en sloten we deze set af met een 25-15 verlies.

Nieuwe set nieuwe kansen! En in het begin van de set leek dit ook daadwerkelijk het geval. Het ging gelijk op en het leek weer een echte wedstrijd te worden. Toen zowel Meriek als Ilse de Lange vlak achter elkaar nog een killer ace serveerden besloot Sneek even tijdelijk af te druipen en een time – out te nemen op de stand 11-7 voor ons. Na de time – out veranderde ons net nog zo goede communiceren in krommuniceren en voordat we het wisten stonden we nog maar 1 punt voor op 12-11. En het werd er niet beter op…  van 12-11 naar 16-18 … 18-20 … 18-22 … (time – out Jaap) … 19-25. Wederom verlies.

Nieuwe set nieuwe kansen! Dit keer begonnen we erg wisselvallig, met zo af en toe een kill – block of een mooie aanval, maar ook vaak slordige ballen en knullige fouten. Hoe dan ook blijven we wel in de wedstrijd. De service druk is weer omhoog en Sneek is in het nauw. Nadat de poging van Sneek tot een mooie pancake veranderde in een poffertje nam Sneek en time – out op een stand van 13-12 voor ons.

Annemarie was mooi geslagen ballen van Sneek met snoekduiken van de grond aan het houden, maar Sneek begon toch wel erg goed aan te vallen. Jaap besluit kill – block monster Lieke weer terug te zetten in het veld op 14-17 achter. Op 14-19 echter vroeg Jaap een time – out aan om de chaos proberen te veranderen in rust en controle. Het mocht niet baten. 14-20 achterstand. Maar dan… opeens een regen van punten voor Donitas! En toen stond het opeens weer 22-24 en was er zowaar nog een kans om de set te pakken! … of toch niet… 22-25.

Het begint nu toch wel een beetje bekend te worden maar… Nieuwe set nieuwe kansen! En de druk was er af. We konden weer even volleyballen. Iris kan kennelijk ook voetballen, aangezien ze bewezen heeft dat als je er met je handen niet bij kan, je ook prima met je voeten kan verdedigen. Nadat we een stand van 8-7 een opstellingsfout hadden waarbij de scheids niet kon uitleggen wat er nou eigenlijk fout was gingen we weer terug in ons patroon van de vorige drie sets.

De beleving ontbrak. Jaap probeerde nog wat plezier te creëren bij de speelsters door gekke dansjes te doen langs de zijlijn en nog een time – out aan de vragen op 10-10, maar echt effect had het niet. De set kabbelde rustig voort, maar niet ten gunste van ons. Ook deze set zagen we aan onze neus voorbij gaan en sloten we af met een 21-25.

De beleving die in het veld nog zo ontbrak was daarna wel weer te vinden in de Sportsbar, waar de sfeer er weer goed in zat. Volgende week tegen Reflex DS1. En gezien het feit dat er geen feestje is na die wedstrijd is het zaak om de volle beleving te gaan leggen in de wedstrijd en de koppen dezelfde kant op te hebben om weer lekker punten te gaan pakken!