Vizier op volleybal

 

Donitas H2 stelt de Sint zwaar teleur

VoV, 05-12-2017. 13:07 uur. Het was zondag 3 december. Sinterklaas werd wakker in een sloot langs de weg met hoofdpijn als een malle. Hij had geen idee waar hij was en waar hij heen moest. Zijn paard was weg en zijn mijter vond hij 5 meter verderop in de berm. Langzaam begon hij zich weer wat dingen te herinneren. Hij was een dagje meegelopen met de mannen van het grote Donitas heren 2.

De dag was al vroeg begonnen. Om kwart over 1 werd hij verwacht op de ACLO. Na kennis gemaakt te hebben met het team onder het genot van een bakje koffie, was het voor de Sint tijd voor zijn eerste biertje. Terwijl de heren zich omkleedden bestelde hij een lekkere weizen en nam plaats op de tribune.

Een voor een zag Sinterklaas de mannen de zaal betreden. Ze oogde ontspannen, trapten nog wat tegen een balletje aan  en werden zelfs nog even op de foto gezet door het leukste lid van Donitas Niels Westra.

Op dat moment kwamen ook de heren van RIVO Rijssen binnen om in te gaan spelen. Ook werd het al erg gezellig op de tribune en was de Sint begonnen aan zijn tweede biertje. Toen de eerste set begonnen was, dronk hij er nog snel twee want hij zag al snel in dat dat de enige manier was om er een beetje een leuke middag van te maken. De eerste set werd namelijk jammerlijk verloren met 12-25.

Sinterklaas voelde zich machteloos op de tribune en nam de trommelstok ter handen. Al enigszins verlamd door de drank trommelde hij er op los en scandeerde hij de gebruikelijke Donitas liederen over het veld. Dit sterkte de heren van het tweede en ze begonnen warempel beter te spelen. Helaas was RIVO ook in de tweede set een maatje te groot en werd het 18-25.

In de derde set ging het lang gelijk op en Sinterklaas voelde dat alles nog mogelijk was. Er werd gespeeld met bravoure en studentenbranie waardoor RIVO het zichtbaar moeilijk had. In de eindfase van de set wisten ze zich echter toch te herpakken en sleepten ze de winst binnen. Zelfs in de vierde set wisten de mannen van Donitas zichzelf niet te belonen met een puntje want ook deze set werd verloren.

De Sint was door dit alles zo chagrijnig geworden dat hij de mooie gedichten die hij voor de mannen had geschreven zonder te aarzelen in de prullenbak gooide waarna hij pen en papier pakte en alle gedichten opnieuw schreef. Niks weerhield hem er van die laffe honden in zijn gedichten helemaal kapot te maken en ze te vertellen dat ze naast volleyballen verder ook vrij weinig wisten te presteren. Zo gezegd zo gedaan. Binnen een uur had de Sint met zijn zatte hoofd tien nieuwe gedichten geschreven en stond hij bij Robin op de stoep waar het feest die avond plaats zou vinden.

Dit is het moment waar voor Sinterklaas zijn herinneringen over deze dag en avond ophouden. Wat er die avond precies gebeurd is weet niemand meer maar dat het thunder mooi was is een feit.

Sinterklaas pakt zijn mijter op en begint te lopen. Op naar Spanje om uit te rusten en op te laden want over precies één jaar moet hij weer in topvorm zijn om wederom de mannen van heren deux te kunnen vergezellen bij deze jaarlijks terugkerende traditie.

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 2.