Vizier op volleybal

 

Vijfpunter voor Donitas Dames 2

VoV, 05-12-2017. 12:55 uur. Afgelopen zaterdag mochten we weer eens een balletje klappen! Na twee weken zonder wedstrijd waren we gebrand een goede wedstrijd neer te zetten, gelukkig maar want het was -5 graden in de Struikhal. Bij binnenkomst werd de mash-up “welkom in de vrieskist” al ingezet. Nadat alle thermo’s waren aangetrokken, kon de warming-up beginnen met het spel tienbal.

Het altijd fanatieke D2 stortte zich in dit spel alsof zo al het eerste punt van de vijf te behalen was en al snel begonnen de zweetdruppels te lopen. Heerlijk warm begonnen we aan de wedstrijd, dit was ook zeker te zien in de eerste set.

We begonnen scherp en gaven Olhaco geen enkele kans. De eerste set werd dik gewonnen met 25-10. Het meest opvallende van deze set was dat Iris de muur in de Struikhal toch wel erg gemist had en besloot dat die wel een knuffel kon gebruiken. Daarnaast was er de mega lange service serie van Meriek die de pass linie bij Olhaco zeer ontregelde.

De tweede en derde set waren eigenlijk een replica van elkaar, zowel in de eindstand als het spel zelf. De conclusie was dat we zelf erg goed stonden te spelen en hard voor onze punten werkten, maar door domme en onnodige acties Olhaco toch steeds weer terug lieten komen. Beide sets werden uiteindelijk gewonnen op karakter met de uitslag 30-28.

Het aantal gecreëerde en onbenutte setpoints laten we maar even in het midden. Nu we het er toch over hebben, het was goed om te zien dat in deze spannende eindfasen nog steeds het midden bereikt kon worden, wat vaak resulteerde in weer een nieuw set-point. Door afwisselend steekjes en stijgjes te lopen werd Olhaco steeds weer verrast. Sowieso moet genoemd worden dat Ilse S. echt fantastische ballen erin geslagen heeft, vooral op de belangrijke momenten!

Voor de vierde set had Jaap een nieuwe tactiek bedacht. Het kwam simpelweg neer op een trainingsoefening: van de drie gespeelde punten moesten er minstens twee gewonnen worden, dan zouden we de set winnen, logisch toch? Deze waterdichte tactiek bleek te werken en de vierde set werd, in vergelijking met vorige twee sets, ruim gewonnen (25-21).

Al met al een zwaarbevochten wedstrijd met een ontzettend goed resultaat: DeLeuksteDeal Donitas D2 is weer vijf punten rijker! Op dit moment staan we op een mooie 4e plek. Volgende week mogen we aantreden tegen Emmen ’95 D1 en zullen we alles op alles zetten om weer de volle buit aan punten toe te voegen aan ons saldo.

gh @ VoV, verslag De LeuksteDeal Donitas Dames 2.