Donitas H2 wint stadsderby met 3-1

VoV, 09-10-2018. 6:06 uur. Beste fans, afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen het derde team der groenen. Vanzelfsprekend was deze wedstrijd één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen en daarom was niemand minder dan Lennart Harmsen gevraagd om ons als coach bij te staan. Met Frank nog steeds in de lappenmand vanwege het hardlopen was het wederom de taak aan ‘Der Mannschaft’ Neumann om de diagonaal positie in te vullen.

De eerste set was wederom degelijk en de leiding werd al vroeg genomen. Met een sterke passing en gevarieerd spel lieten we Veracles alle hoeken van het veld zien en de genomen voorsprong kwam niet meer in het geding. Een overtuigende eerste set voor Donitas, 25-19.

De tweede set was beduidend spannender dan de eerste. Met name de passing werd onnauwkeuriger, waardoor het spel voorspelbaar werd. Veracles haakte hier goed op in, maar kon uiteindelijk geen vuist maken. In de belangrijkste punten van de set voerde Donitas de boventoon en de set werd met 26-24 binnengehaald.

In de derde set werd Niels ingebracht en die had wat extra motivatie doordat paps en mams op de tribune zaten. Dit werd duidelijk meegenomen in het spel en met een aantal goede serve series van onder andere Niels werd Veracles met gemak onder de duim gehouden. Een snelle set bracht de overwinning voor Donitas, 25-14.

Het afstaan van de laatste set aan de tegenstander is inmiddels al bijna traditie en zo geschiedde. Waar in de derde set de service echt een wapen was, bleek het nu een valkuil. Serve na serve ging fout en daardoor lukte het niet om bij te blijven. De set ging uiteindelijk nipt naar Veracles, 21-25.

Ondanks het verlies van de laatste set was het een overtuigende zege, waarmee wederom vier  punten behaald zijn. Dit resulteerde in een tijdelijke eerste plek in de competitie! IM HERZZ!

gh @ VoV, verslag van ’t Gat van Groningen Donitas H2.