Vizier op volleybal

 

YOG: Winst voor duo Immers – de Groot

VoV, 09-10-2018. 6:13 uur. Gisteren heeft het beachduo Matthew Immers / Yorick de Groot zijn eerste wedstrijd op de Youth Olympic Games in het Argentijnse Buenos Aires gespeeld.  Gistermiddag om 14.00 uur (Nederlandse tijd) begon de wedstrijd tegen Bolivia die ze met 2-0 wonnen. De Groot van Sliedrecht Sport en zijn beachpartner Matthew Immers van Inter Rijswijk haalden de sets met 21-17 en 21-12 naar zich toe. Een prima begin dus.

De eerste wedstrijd zorgde in het begin wel voor wat zenuwen (21-17), maar toen de mannen eenmaal op stoom kwamen, lieten ze zien dat ze veel beter waren dan Bolivia. Passend, aanvallend… het ging steeds beter lopen, wat ervoor zorgde dat de tweede set ruim gewonnen werd met 21-12.

Aanstaande woensdag wacht de tweede poulewedstrijd. Om 20.00 uur (Nederlandse tijd) staan de kanaries uit Brazilië op het programma. Twee dagen later (12 oktober) is dan de laatste poulewedstrijd tegen Australië; eveneens om 20.00 uur (Nederlandse tijd). Afhankelijk van de uitslag in de poulefase wordt er daarna al dan niet meegestreden om de échte prijzen.

Voor het andere Nederlandse beachduo begon het allemaal niet zo goed. Emi van Driel en Raïsa Schoon moesten hun eerst duel wegen een blessure van Raisa staken en verloren dus met 2-0.

Zowel de heren als de dames zijn overigens al een tijdje in Argentinië. De gehele Nederlandse equipe (41 sporters en sportsters) vloog reeds op 1 oktober naar Zuid-Amerika om zodoende aan het tijdsverschil te wennen, om in de omstandigheden aldaar te kunnen trainen en gewend te raken aan de hele entourage van het Olympisch Dorp. Dat dorp is geheel nieuw verrezen en biedt onderdak aan 7.000 sporters, coaches en begeleiders.

Team NL staat onder leiding van Chef de Mission Mark Huizinga (de gouden judoka). Yorick en Matthew worden gecoacht vanuit Beach Team Nederland door Roland Rademakers.

Vanaf de kwartfinale zijn de wedstrijden live te volgen via: https://www.olympic.org/ . Nu kun je daar al alle informatie over de Jeugd Olympische Spelen vinden. Na Singapore 2010 en Nanjing 2014 is dit overigens de derde editie van dit grootse evenement.

gh @ VoV, Bron en foto  o.a. Sliedrecht Sport.