Donitas loopt uit, Dynamo II wint met 2-3

VoV, 12-11-2017. 9:52 uur. Door zelf met 4-0 te winnen en doordat de directe achtervolgers elkaar de punten afhandig maakten kon Donitas de voorsprong als koploper van twee naar vier punten op de directe achtervolger uitbouwen . In Groningen werd het bezoekende Avior naar een 4-0 nederlaag gespeeld, alleen in de derde set had de thuisploeg het lastig (26-24), in de overige was er veel verschil in de setstanden (25-20, 25-17 en 25-20).

Dat kan niet gezegd worden over de eindstanden bij de topper tussen de nummer twee en drie van deze Divisie. Daar gingen de eerste en vijfde set met 20-25 en 10-15 naar SV Dynamo II, de nummer twee van de ranglijst. Via 25-19 kon thuisploeg Keistad een tiebreak afdwingen in de vierde set nadat daarvoor met 25-23 en 27-29 er per saldo geen puntenverschil was geweest in de tweede en derde doorgang.

De Twentse derby tussen Apollo 8 en Set-Up ’65 had in de eerste set even nodig voordat de teams het pleit beslecht hadden. De thuisploeg trok met 28-26 aan het langste eind. Maar dat was ook meteen de laatste keer dat er gistermiddag gewonnen werd. De gasten uit Ootmarsum hielden daarna met 17-25, 18-25 en 20-25 de regie in handen. Het was alweer de derde uitzege van de ploeg van het trainersduo Rob Luyrink en Jan Grob.

Voorsterslag / VC  Zwolle II won thuis met 3-1 van E.V.V. Toen de winst binnen was na drie sets (22, 21, 22) ging de vierde set nog met 18-25 verloren. Hetzelfde overkwam Nijhuis Technology Sudosa – Desto tegen VV Alterno. Ook in Assen stond het 3-0 in sets (14, 21, 20) toen er hard om het bonuspunt werd gestreden. Met 29-31 ging dat mee naar Apeldoorn.

Axell Claims Sovoco kopieerde de nederlagen uit de eerste twee sets tegen Scylla in hun voordeel. Er werd met 25-21 en 25-16 verloren, voordat er met 21-25 en 16-25 werd gewonnen. Volledig evenwicht na vier sets in zowel gescoorde punten als setstanden. Met 12-15 in de vijfde set haalde Sovoco de buit binnen.