Maatwerkers / VCN leveren maatwerk af

VoV, 12-11-2017. 10:29 uur.  Tenminste dat mag je wel zeggen als de uitwedstrijd van de koploper bij City Lens VC Krimpen met een overtuigende 0-4 zege wordt afgesloten en de thuisploeg pas in de vierde set enige weerstand van betekenis kan bieden. Na de 14-25 en 15-25 werd de derde set met 19-25 binnengehaald. Toen de winst zeker was, werd de bonus bij de zege met een 23-25 ook nog verzilverd, waardoor de thuisploeg met lege handen achter bleef.

De nummers twee en drie van de ranglijst, Rijswijk en Voerendaal,  waren speelvrij, waardoor VCN al een groot gat heeft geslagen in de stand. Met een wedstrijd meer staan ze al 9 punten voor op Rijswijk II.

Drie wedstrijden werden er in deze divisie gisteren in een tiebreak beslist. Drie keer in het voordeel van de thuisploeg. Sliedrecht II blijft winnen, nu via 15-9 in de vijfde set van Peelpush.  De 2-2 stand was via 22-25, 25-22, 25-18 en 19-25 op de borden gekomen.

VVU en Zaanstad II deden er ook vijf sets over om de winnaar te bepalen. Dat werd VVU na 15-13 in de tiebreak. Daarvoor wonnen de teams om beurten via 25-21, 20-25, 25-16 en 15-25.

Next Volley en Skunk waren drie sets erg aan elkaar gewaagd. De tweede, derde en vierde set werden steeds met twee punten verschil beslist via de standen 24-26, 25-23 en 29-27. En omdat Skunk de eerste al met 19-25 had gewonnen wist thuisploeg Next Volley op het nippertje er een tiebreak uit te halen. En die ook nog te winnen met 15-6.

Velo leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Taurus II. De gasten lieten het bonuspunt in Wateringen achter toen ze na 17-25, 21-25 en 22-25 op een 0-3 voorsprong waren gekomen. Met 25-23 was het overigens wel nipt.

De stand is nu: VCN 7-32, Rijswijk II 6-23, Voerendaal 6-21, Velo 7-19, Sliedrecht II 7-18, VVU 7-17, VC Krimpen 7-16, Zaanstad II 7-16, Next Volley 7-14, Taurus II 7-13, Peelpush 7-12 en Skunk 7-4.