Vizier op volleybal

 

Donitas selectie (m) staat op uiteenvallen

VoV. 02-02-2019. 5:48 uur. Afgelopen zaterdag stond voor heren 1 van Donitas de wedstrijd tegen HLB van Daal / DS op het programma. Deze wedstrijd zou na de overwinning op Reflex een mooi duel moeten worden. Echter bleek dit op een deceptie uit te draaien. Het is na deze wedstrijd überhaupt de vraag of Donitas heren 1 nog wel bestaat. Het lijkt erop dat de selectie uiteenvalt. De club is dan hard op zoek naar nieuwe spelers.

HLB had al een vermoeden dat dit stond te gebeuren en wilde Donitas nog tegemoetkomen. HLB besloot om met één midden te gaan spelen om de jongens van Donitas nog een kans te geven. Maar zelfs tegen een verzwakt HLB konden de jongetjes van Donitas niks klaar spelen. Op het scorebord stond na ruim 30 minuten volleybal al een score van 3-0 in het voordeel van HLB.

De voorbereiding leek al op een breuk te wijzen in het vriendenteam. Aanvoerder Tiemen en Lex moesten voorafgaand aan deze wedstrijd een week op wintersport om te bepalen of ze nog wel deel wilde uitmaken van dit team. De spanningen waren zo hoog opgelopen dat dit voor hun de enige manier was om te kunnen vluchten van de stress. Daarnaast had Jelmer Daniels ook besloten om deze week voor zichzelf te kiezen.

Jelmer heeft de hele week met zijn spelersmakelaar tijd doorgebracht. Zo waren de woorden van Jelmer voor de wedstrijd: “Jongens, ik ben de enige van ons die nog een carrière in Italië ambieert, maar als jullie dat niet willen inzien, lijkt mij het misschien beter dat ik voor mijzelf ga kiezen. Jullie zien dit als een groep vrienden die het leuk vindt om te volleyballen, maar ik ben bezig met een hoger doel.”

In het veld was het ook duidelijk dat de groep uit elkaar aan het vallen was. Mathijs ging tegenover diagonale middens expres niet scoren om een breuk met de club te forceren. Het is duidelijk dat Mathijs liever bij een club als ZVH wil spelen met echte sterren. Daarnaast was Arjan ook bezig met vuil spel. Zijn groene hart bonst 2x harder dan het blauw – gele van Donitas. Hij mist zijn broertje en wil zo snel mogelijk terug naar Assen zijn de geruchten. Dit verklaart ook waarom zijn broertje af en toe meetraint. Dit is voor Arjan de enige manier om zonder heimwee te kunnen trainen.

Naast een aantal individuen schijnt de spelersgroep een gokverslaving te hebben. De mannen zijn zaterdagavond met twee peperdure limousines richting het Holland Casino gevlucht om daar met twee vreemde vrouwen met mooie rondingen hun geld over tafel te smijten. Uiteraard zitten de mannen nu naast een volleybalcrisis ook financieel aan de grond.

Voor aanstaande zaterdag is het dus ook maar de vraag of de mannen een team op de been kunnen brengen tegen Inter Rijswijk en belangrijker of ze moeten lopen of dat er nog een sponsor is die een busje kan regelen voor het vervoer.

G.S.V.V. Donitas roept alle volleyballende mannen (niveau maakt niet uit) zich te melden in Groningen. Wij willen het liefst zo snel mogelijk een nieuwe spelersgroep in Heren 1 hebben, want een team als dit is niet representatief voor zo’n mooie club als de onze.

gh @ VoV, verslag van NTC-Vastgoed Donitas heren 1. Foto Jan van den Noort.