Vizier op volleybal

 

Donitas uit, het was een gezellige avond!

VoV, 07-12-2017. 13:04 uur .  Na het succes van vorige week kreeg ik afgelopen woensdag tijdens onze training een aanbod dat ik niet af kon slaan. Ik zou voortaan de verslagjes gaan schrijven van de  wedstrijden van Scylla Heren 1 en Maurice zou mijn plaats als chef kok van heren 1 innemen en ons voorafgaand aan de thuiswedstrijden voorzien van flinke potten pasta. Echter, nog dezelfde avond werd dit voorstel alweer ingetrokken en daar Maurice bij mijn weten ook nog nooit een ei gekookt heeft, zal volgende week iemand anders u weer van een kritische analyse over matchday verschaffen. Ergo, veel lees plezier, en alvast tot volgend jaar!

Afgelopen zaterdag zijn we dus zoals vorige week vermeld afgereisd naar Groningen om te spelen tegen de groenen. Spoiler: de eindstand werd ondanks de “bug” in de software van de Nevobo en de trashtalking aan ons adres van vizier op Volleybal 0-4. Ik zal daarom in dit verslag wat minder woorden vuil maken aan de wedstrijd dan vorige keer, hopelijk kunt u mij vergeven. Maar, ere wie ere toekomt,

Maurice wist met een aantal rake sprongservices de tribune vol studenten de mond te snoeren. Zij pakten dit overigens goed op en ondanks dat we onszelf amper konden horen was het er erg sfeervol. En dan heb ik het nog niet eens over de kantine, waar we tegen een studententarief onbeperkt een bodem hebben gelegd voor het echte werk: het onveilig maken van de krochten van de stad. Wij hebben ook nog even Donitas dames 1 gekeken (wij gingen er gelukkig minder hard af dan hun tegenstander).

Na een godsvermogen betaald te hebben aan drankjes in onze hotel bar en een potje sjoelen zijn we met steeksleutel in de hand en snode plannen in het achterhoofd vertrokken naar café de Drie Gezusters. Onze bargids Paul wist te vertellen dat hier maar liefst 38 verschillende kroegen in één waren, en dat je om de uitgang te vinden met je rechterhand langs de muur moest lopen tot je ooit weer buiten stond. Hierna door naar Club Lola waar een Donitas feest zou zijn, maar eenmaal aangekomen was er nog geen halve kip. Ondanks dat Sipke, die als trouwe supporter met ons meegekomen was (heeft iemand hem eigenlijk wel op de tribune zien zitten of zat ‘ie in de kantine?), het erg naar zijn zin had hebben we toch besloten op een later moment terug te komen.

Dus, in bar nummer twee nog even een ghetto workout aan het plafond gedaan en wat gasten van SSS opgehaald en later weer naar Donitas, waar het inmiddels wel heel druk was. Na nog even hard met mijn neus op de feiten te zijn gedrukt door de tegenstander dat we inderdaad niet gewonnen hadden, toch besloten weer door te gaan. Nu bleek wel weer dat wij een ontzettend divers team in leeftijd hebben. Aan de ene kant Sintertjaart die besloten had de avond over te slaan, en aan de andere kant de spelverdeler die niet mee mocht naar de grote jongens bar (21+).

Enfin, naar mate de avond op een einde leek te komen zijn er gelukkig veel foto’s gemaakt en de solidariteit binnen het team kwam pas echt naar voren toen de wingman shifts elkaar aflosten. Pas toen we buiten stapten realiseerden we eigenlijk pas hoe ver we eigenlijk waren afgereisd, toen we het Noorderlicht boven de Fjorden uit zagen reizen. Waar we vorige week allemaal nog een verschillende verzameltijd hadden, lag nu de tijd van thuiskomst bij een ieder uren uit elkaar, maar we troffen elkaar wel weer aan bij het ‘ontbijt’. Hier konden we genieten van een gratis bakje koffie dat € 2,20 kostte, maar alleen als je het lief vroeg aan de kelner.

De reis terug naar huis was lang en ellendig, maar we hebben het weer overleefd met dank aan een tussenstop bij het tankstation. Jammer dat Donitas volgend jaar niet meer in onze poule zit, waar we dan heen gaan is weer een zorg voor later.

Aanstaande zaterdag zal de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar plaatsvinden, tegen hekkensluiter Apollo 8 maar toch 1. Bent u benieuwd hoe dat deze belangrijke wedstrijd af zal lopen? Dan moet u eigenlijk gewoon komen kijken, half zeven in sporthal De Vlinder te Wageningen.  Scylla kom op!

gh @ VoV, dit was nog eenmaal een verslag van Joris als reporter voor Scylla H1. Foto Jan van den Noort