Donitas wint DeVoKo toernooi

VoV, 05-09-2021. 9:13 uur. Gisteren was Timex/ DeVoKo D1 het gastteam voor acht andere ploegen, die het niet konden afwachten om in toernooiverband na een lange en gedwongen pauze weer aan de slag te gaan.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen was met het sterk bezette en goed georganiseerde toernooi en prima graadmeter voor hoe de vlag er bijhing voor alle deelnemende ploegen. Tevens konden de trainers zien waar de laatste puntjes nog op een i gezet moesten worden en konden de scheidsen alvast weer praktisch oefenen voor het nieuwe seizoen. Al met al kon dus iedereen na een (lange) dag actief of passief volleyballen weer de balans opmaken en op de plussen en minnen ervan terugzien.

De poulefase bracht de volgende uitslagen (TDA = Topdivisie A, 1DA = Eerste Divisie A)

• Poule A met Apollo 8 D2 (TDA), DeVoKo (1DA) en VC Zwolle D2 (TDA)

DeVoKo won met 2-0 van Apollo 8 en speelde met 1-1 gelijk tegen VC Zwolle, waardoor ze de poule als winnaar afsloten. Apollo 8 won met 2-0 van VC Zwolle en werd tweede in de poule.

• Poule B: Dynamo Tubbergen (TDA), WVC Volley (TDA), VoCASA D2 (1DA).

De ploeg van Rob Luyrink was de sterkste in deze poule en gaf WVC Volley 19 en 18 punten mee, VoCASA bleef op twee keer 15 punten steken. Plek twee ging via een 2-0 zege van WVC op VoCASA naar de ploeg van Gertjan ter Harmsel.

• Poule C met Rivo (TDA), Sudosa-Desto D2 (1DA) en Donitas (TDA).

Het Groningse Donitas speelde gelijk tegen Rivo en won van Sudosa-Desto. Rivo speelde twee keer gelijk, hetgeen voldoende was voor de tweede plaats in de poule.

Voor de plaatsingswedstrijden werd de indeling dus:

• Poule met nrs. 1: DeVoKo, Dynamo en Donitas.

Donitas mocht zich aan het eind van de dag de beste van de negen deelnemende ploegen noemen. De ploeg uit Groningen wees Dynamo Tubbergen met 25-16 en 25-23 terug en speelde tegen DeVoKo met 1-1 gelijk. Omdat de ploeg uit Denekamp ook met 2-0 zegevierde over Dynamo en dus Donitas en DeVoKo in competitie punten gelijk eindigden, moest de gescoorde en geïncasseerde setpunten de winnaar bepalen. De 99/81 van Donitas was net wat beter dan de 92/88 van DeVoKo.

• Poule met nrs. 2: Apollo 8 D2, WVC Volley en Rivo

Rivo werd 4de, Apollo 8 sloot het toernooi als 5de af en WVC Volley bezette de 6de plaats. Rivo versloeg Apollo 8 D2 met 2-0 en speelde tegen WVC met 1-1 gelijk.

• Poule met nrs. 3: VC Zwolle D2, VoCASA D2 en Sudosa-Desto D2.

De rode toernooilantaarn ging met VC Zwolle Dames 2 mee. Zij finishten na Sudosa-Desto D2 en VoCASA D2 als negende.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort. De fotoreportage van het toernooi volgt op korte termijn.