Vizier op volleybal

 

NL-duo’s bij EK U18 en in Warschau

VoV, 05-09-2021. 8:10 uur. Om met het EK Beach U 18 te beginnen. In Ljubljana had het NL-duo Noa Sonneville en Maren de Jong zonder puntverlies hun poule gewonnen, waardoor ze de eerste KO ronde konden overslaan en rechtstreeks naar de laatste zestien doorgingen.

In de achtste finale speelden ze tegen een Grieks duo. De eerste set was een gelijk opgaand duel, dat in de verlenging beslist werd. Het Nederlandse tweetal won met 23-21. In de volgende set was de weerstand aanzienlijk minder c.q. speelden Sonneville/ de Jong aan de Griekse kant van het net de deuken in het zand. Met 21-10 gaven ze de tegenstander het nakijken.

In de kwartfinale waren Bruckner/ Hohenauer uit Oostenrijk de tegenstanders. En dat duo was in de eerste set nipt sterker dan onze landgenotes (21-18), in de tweede set was het verschil aanzienlijk groter met 21-12.  Door dit verlies gaan Sonneville/ de Jong naar de ‘losers round’, waarin gestreden wordt om de posities vijf tot en met acht. Daarin spelen ze vandaag eerst tegen een duo uit Griekenland.

Bij het FIVB World Toer toernooi (1*) in Warschau bereikte het duo Luini/ Nijeboer gisteren de halve finale die voor vandaag op de agenda staat. Na de tweede plaats in de poule waren ze in de eerste en tweede KO rond veel te sterk voor hun tegenstanders. De tussenronde werd met 21-12 en 21-9 gewonnen, de kwartfinale behaalden ze met 21-11 en 21-12 tegen een Pools duo een ruime winst binnen. Vandaag spelen ze in de halve finale tegen een duo uit Finland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.