Stand van zaken in Finse en Poolse poule (II)

VoV, 05-09-2021. 7:19 uur. De klapper van de dag bij het EK van de mannen was ongetwijfeld de wedstrijd Servië vs. Polen in poule A, de poule die aan die van Oranje is gekoppeld na de poulefase.

Het was het duel tussen de huidige wereldkampioen en Europees kampioen en het maakte de ‘klapper van de dag titel’ helemaal waar. Voor meer dan 12.000 toeschouwers won Polen met 2-3 via 14-16 in de vijfde set.

In de vierde set had de thuisploeg via 20-25 (na 19-21) de tiebreak afgedwongen. Daarvoor was Servië met 25-23 (na 24-21) en 25-20 (na 17-17) de sterkste ploeg in de tweede en derde set geweest en had daarmee de 21-25 en 0-1 achterstand uit de eerste set ongedaan gemaakt.

In de andere wedstrijd won België met 3-0 van Griekenland, dat 16, 22 en 22 punten meekreeg. Het was de eerste Belgische zege en de tweede Griekse nederlaag.

De stand is nu in de Poolse poule met vermelding gespeelde wedstrijden, behaalde zeges en punten: 1> Servië 3-2-7, 2> Polen 2-2-5, 3> België 3-1-4, 4> Portugal 2-1-2, 5> Oekraïne 2-1-2 en 6> Griekenland 2-0-1.

In de Oranje poule in Finland leed Nederland een nipte nederlaag tegen Rusland. Met 2-3 via 13-15 in de vijfde set. De andere wedstrijd in de poule leverde een 3-0 zege op voor Finland. Spanje leed zijn tweede nederlaag, Finland won zijn tweede wedstrijd.

De stand is nu in de Finse poule met vermelding gespeelde wedstrijden, behaalde zeges en punten: 1> Nederland 3-2-7, 2> Finland 2-2-6, 3> Turkije 2-2-6, 4> Rusland 2-1-2, 5> Noord – Macedonië 2-0-0 en 6> Spanje 2-0-0.

We houden u op de hoogte hoe het verder gaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Polen na de zege op Servië.