Doordeweeks in buitenlandse nationale competities

VoV, 15-11-2023. 10:20 uur. Naast een druk Europees programma in Champions League, CEV Cup en Challenge Cup werd er door de week ook nog in de diverse nationale competities gespeeld. We hebben even nagekeken wat onze landgenoten met hun teams daarin hebben gepresteerd tot en met woensdag. De rest van de week staat zaterdag in de VoV weekend Top 10 (en meer).

Duitsland: Powervolleys Düren vs. Freiburg sloot af met een 3-1 zege voor Düren, dat de eerste set met 22-25 verloor, maar daarna de wedstrijd via 25-11, 25-18 en 25-12 met ruime marges naar zich toetrok. Luuc van der Ent scoorde 13 keer, waarvan 5 blokkerend. Duren staat 2de op de ranglijst. Grizzlys Giesen vs. VFB Friedrichshafen werd mede door 19 punten van MVP Michiel Ahyi een ruime 3-0 overwinning voor Giesen. Met 3-0 via de setstanden25-16, 25-16 en 25-19. Giesen is de nummer 5 in de stand.

Turkije: Fenerbahce vs. Ziraat Bankasi kende twee scorend uitstekend op dreef zijnde landgenoten. Dick Kooy maakte 29 punten voor de thuisploeg, Wouter ter Maat liet er 32 voor de gasten noteren. Bennie Tuinstra moest genoegen nemen met een invalbeurt. Fenerbahce won met 3-2 via de setstanden 25-27, 25-18, 25-20, 18-25 en 15-13.

Halkbank vs. Akkus BLD was alleen in de derde set spannend. Na de 25-19 en 25-16 pakte de thuisploeg de 3-0 zege met 25-23 in de derde set. Nimir Abdel-Aziz scoorde 13 punten.

Halkbank staat eerste, Fenerbahce tweede en Ziraat Bankasi vijfde. Ze staan 3 punten achter Halkbank.

Italië: Modena vs. Padova ging via 23-25, 25-18, 27-25 en 25-11 in vier sets naar Modena. Fabian Plak liet voor Padova 7 punten noteren. Piacenza vs. Cisterna sloot ook met 3-1 af. In set twee (27-25) en set drie (23-25) waren de teams aan elkaar gewaagd, daarvoor en daarna was Piacenza met 25-13 en 25-20 de betere ploeg. Robbert Andringa had invalbeurten voor de pass in het achterveld. Padova staat negende, Piacenza is de nummer drie in de stand.

Frankrijk: St. Nazaire versloeg Tours, dat zonder Michael Parkinson speelde, met 3-0. Tours moest in de eerste set nipt met 26-24 capituleren, vervolgens pakte de thuisploeg met 25-18 en 25-22 de volle buit. Tours staat elfde.

Zuid-Korea: Thijs ter Horst scoorde in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Ansan OK 17 keer. De gasten kregen 23, 22 en 21 punten per set mee. Kepco staat zesde en voorlaatste.

China: Iris Scholten won met Shenzhen met 3-0 van Guangdong. Zij maakte 19 punten in de met 26-24, 25-10 en 25-19 gewonnen sets.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto MVP Michiel Ahyi.