Vizier op volleybal

 

De duels van de Top 4 Eredivisie dames

VoV, 17-11-2023. 4:55 uur. In de Eredivisie dames lijken de uitslagen bij de wedstrijden van aanstaand weekend redelijk voorspelbaar. Uiteraard niet in setstanden maar in setscores. De geplande wedstrijden zijn een beetje links vs. rechts of is dat met het nieuwe format in het vooruitzicht niet meer zo’n relevante vergelijking. Moeten we eerder spreken over de te vormen poule A (Top 4) vs. de overige teams in de te vormen poule B.

Vooruit dan, dan staan er dit weekend vier wedstrijden op het programma van potentiële poule A teams tegen potentiële poule B teams. Dat potentiële kan natuurlijk in beide gevallen nog alle kanten op, we hebben immers nog elf c.q. twaalf wedstrijden voor de boeg voordat die poule-indeling definitief is.

Te beginnen bij koploper VC Zwolle. Zij krijgen Sudosa-Desto op bezoek. Die ploeg staat vijfde, net aan de verkeerde kant van de scheidslijn. Maar gezien de nog door hen in te halen wedstrijd en hun puntenachterstand kunnen ze zomaar een poule A team worden. Maar dan moeten ze de inhaalwedstrijd tegen VC Sneek wel winnen.

Nummer twee in de stand is VC Sneek, zij spelen in Meijel tegen Peelpush. Vorige week was er bij Activia een 1-3 zege, nu gaat de reis opnieuw naar het zuiden. Waarbij de ploeg natuurlijk voor eenzelfde resultaat gaat. Overigens staat VC Sneek wel tweede maar ook zij speelden dus een wedstrijd minder en staan één puntje achter de koploper. Dat kan dus ook nog anders uitpakken.

VV Utrecht is de nummer drie. Zij spelen tegen SV Dynamo, de nummer 7. Dus een helder en duidelijke confrontatie tussen A en B. Vier punten verschil. Utrecht won vorige week bij Sudosa, Dynamo verloor van Sliedrecht, al was de eerste set wel een nagelbijter van jewelste waarbij minstens een hand afgekloven nagels kende na de 32-34 eindstand.

Sliedrecht Sport is de nummer vier, hun zege bij SV Dynamo en het verlies van Sudosa-Desto was de oorzaak van een ruil van posities. Sliedrecht in de Top 4, Sudosa eruit. Tegenstander Voltena bivakkeert op de voorlaatste plaats. De ploeg krijgt elke week lof voor hun spel en iedere tegenstander geeft aan het lastig te vinden tegen hen te spelen, maar de puntenoogst is tot nu nog beperkt gebleven tot 5, evenveel als Activia en twee meer dan Peelpush.

De laatste confrontatie gaat tussen twee teams uit de op dit moment fictieve B-poule. Apollo 8, de nummer zes met 11 punten, krijgt Activia op bezoek in de Veste in Borne. Activia heeft er 5. Dat Apollo zich naar de Top 4 wil spelen is wel duidelijk en dat zijn ze ook wel een beetje aan de historie verplicht.

De driepunter tegen Voltena afgelopen week was nou niet meteen het resultaat van dominant en overweldigend eigen spel, maar werd mede behaald op basis van de hele ruime foutenlast van de tegenstander. Maar thuis tegen Activia zijn er weer nieuwe kansen. Ook voor Activia dat in de derde set tegen Sneek op het nippetje moest capituleren.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.