Vizier op volleybal

 

Apollo 8 D2 vs. Veracles de topper in Topdivisie A

VoV, 17-11-2023. 5:02 uur. De topper in de Topdivisie A bij de dames wordt aanstaande zaterdag in Borne gepeeld. Bij Apollo 8 Dames 2 vs. Veracles. De nummers 1 en 2 van de ranglijst, met hetzelfde aantal punten, waarbij Veracles nog een wedstrijd tegoed heeft.

Beide teams speelden tot nu al tegen VoCASA in Nijmegen. Beide vertrokken er met een 2-3 zege. Ook DeVoKo was een gemeenschappelijke tegenstander. Apollo won in Borne met 3-0 van de Denekampers, Veracles verloor in Groningen met 2-3, waarbij een serveserie naar 0-10 hen in de tiebreak de das omdeed. De vraag die wellicht bepalend voor de uitkomst van de wedstrijd is, is of Apollo 8 diagonaal Anlène van der Meer van Veracles kan neutraliseren, van het scoren kan afhouden.

En de vraag is ook of Sudosa-Desto-Dames2 van een eventuele misstap van een van de twee boven hen staande teams kan profiteren. De ploeg uit Assen is deze met evenveel punten als Veracles, maar speelde ook een wedstrijd meer. Zij reizen naar Denekamp, met DeVoKo als tegenstander. De ploeg die vorige week in Groningen stuntte en dat voor eigen publiek tegen een Top 3 team ongetwijfeld nog eens wil herhalen.

In de kelder van de ranglijst staan Krekkers (5-3) en US Dames2 (7-0). De wedstrijd in Maria Parochie, de vijfde thuiswedstrijd alweer voor Krekkers, zal de stand op de ranglijst wat de laatste twee posities betreft niet wijzigen, ook niet als US D2 met drie punten naar Amsterdam afreist. Eigenlijk wordt het voor beide teams wel hoogtijd om weer eens een wedstrijd te winnen. Om het goede gevoel niet kwijt te raken.

Het Groningse Donitas krijgt VoCASA op bezoek. VoCASA staat dan wel vierde (6-13) maar virtueel doen ze volop mee in de Top 3. Helaas voor hen tellen virtuele punten niet mee, ze zullen dus werkelijke punten moeten sprokkelen om dat te realiseren. Ook zij zouden bij een goed resultaat kunnen profiteren van het gevecht om de koppositie in Borne. Maar ja, dan moet wel afgerekend worden met Donitas, dat vorige week in Ootmarsum met 1-3 te sterk was voor Set-Up ’65.

Die thuisnederlaag zal nog wel een beetje pijn doen in Ootmarsum, zij zullen dat in Apeldoorn tegen SV Dynamo D2 willen rechtzetten. Gezien de stand en het aantal punten (Set-Up is 9de met 6-8 en Dynamo 10de met 7-6) zou het zomaar alle kanten kunnen opgaan en lijkt een iedere waterdichte voorspelling zo lek als een mandje.

Rivo dat vorige week in Assen in de tiebreak aan het kortste eind trok, krijgt Alterno op bezoek.  Beide teams stonden ook al in het bekertoernooi tegenover elkaar in Rijssen. Toen pakte Alterno na een 2-1 achterstand met overtuigende setstanden (14-25, 7-15) de winst en het ticket voor de volgende ronde. Het zal blijken of Rivo van die wedstrijd heeft geleerd c.q. of Alterno op de laatste twee sets van hun vorige ontmoeting kan voortborduren en nu geen vijf sets nodig heeft. We zullen zien,

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.