Vizier op volleybal

 

Keistad vs. Pegasus de topper in Topdivisie B

VoV, 17-11-2023. 5:10 uur. Net als in de Topdivisie A bij de dames staat er in deze divisie ook een topper op het programma, een gevecht tussen de twee ploegen bovenaan de ranglijst. Al is hierbij de koppositie niet de inzet. Die is namelijk met 7-20 heel stevig in handen van AVV Keistad, Tegenstander Pegasus staat met een wedstrijd minder acht punten achter hen (6-20).

Maar met de maximale virtuele punten uit de inhaalwedstrijd en een klapper in eigen huis kan het verschil zomaar tot twee puntjes gereduceerd worden. Van de andere kant, AVV Keistad kan het verschil wel heel erg groot maken bij winst, en de taart alvast bestellen met in slagroomletters “Herbstmeister 2023/ 2024” erop. Moet wel een grote taart zijn gezien het lange opschrift.

Ook interessant is het duel Dinto vs. US. De nummer vijf en vier in de stand. Als de titel niet haalbaar blijkt verder op in het seizoen, dan zullen alle teams willen eindigen bij de eerste vijf en daarmee promotie naar de Super Topdivisie verdienen. Of die stap dan ook echt gemaakt wordt is een latere zorg, maar het recht om erin uit te komen is er dan in ieder geval. We denken dat Dinto en US, dat in het verleden al eens opperde binnen een aantal jaren naar de Eredivisie te willen promoveren, kandidaten zijn voor hogerop. De uitkomst van hun onderlinge duel is een stapje in die richting.

Sliedrecht Sport D2 leed vorige week een gevoelige nederlaag tegen Keistad, tegenstander Volley Tilburg had een vrij weekend. De dames uit Tilburg met ook de ambitie voor een top vijf plaats, hebben op dit moment de rode lantaarn in bezit (6-4) en staan vijf punten achter Sliedrecht, dat wel een wedstrijd meer speelde. Gezien de puntenverschillen (2de heeft 12 punten, voorlaatste heeft er 6) ziet de volleybalwereld er na twee gewonnen of verloren wedstrijden ineens heel anders uit.  Sliedrecht verloor vorige week, Volley Tilburg verloor hun laatste duel ook. Twee keer achter elkaar verliezen zal dus voor geen van beide opgaan.

Voor VCN is met 6-11 ook nog een plaatsje op het podium beschikbaar, de laagste trede. Zij spelen vroeg in de middag (om 13:20 uur) in Amsterdam tegen Armixtos, dat tot nu al vier keer een vijfsetter speelde en die met succes afsloot tegen Dinto en Pegasus, die in de stand een stukje hoger stonden. VCN heeft dit seizoen goede herinneringen aan in Amsterdam spelen. Tegen US wonnen ze met 2-3 en minimaal dat resultaat zullen ze ook tegen Armixtos, de nummer voorlaatst, willen behalen.

De zuidelijke derby tussen Donki Sjot en Ledûb is de strijd tussen de nummer zeven en negen, die zich onderling een puntje schelen.  Dat verschil van één puntje is er ook bij VollinGo vs. Spaarnestad.  De bezoekers hebben er ééntje meer, en speelden een wedstrijd minder. Ook hier dus twee aan elkaar gewaagde ploegen, uitgaande van de stand.

We informeren u over de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.