Doordeweeks verlies Sudosa-Desto vs. Friso Sneek

VoV, 12-02-2023. 7:52 uur. Afgelopen woensdag speelde Visser Assen/Sudosa-Desto D1 de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Het team mocht aantreden tegen Friso Sneek D1. In de eerdere ontmoetingen in Sneek was Friso Sneek duidelijk de betere en kwam Visser Assen/Sudosa-Desto er niet aan te pas.

De hoofdmacht van Assen was er daarom ook op gebrand om een beter resultaat neer te zetten tegen de nummer 3 van de Eredivisie. Erwin Sikkema en Mark Afman begonnen de eerste set met de volgende basis: Manon Torenbeek, Kirsten Wessels, Beau de Vries, Paula Boonstra, Lisa boer, Eline Mosselaar en libero Danique Hamming.

De eerste set begon van beide kanten goed. Er werd hard geknokt en hierdoor ontstonden er lange rally’s. Vanaf 5-7 kreeg Visser Assen/Sudosa-Desto een lange serie tegen, waar zij niet onderuit kwamen. Er volgden time-outs en er vonden verschillende wissels plaats. Daphne Kruis kwam erin voor Manon Torenbeek en Aimée Hamming mocht haar Eredivisie debuut maken als libero voor haar zus Danique Hamming.

Op 5-16 wist het team uit Assen pas de serie te doorbreken. Visser Assen/Sudosa-Desto knokte zich langzaam terug in de wedstrijd en Danique Hamming kwam weer terug het veld in. Met ondersteuning van het publiek kwam het team weer terug tot een stand van 19-22, maar zag uiteindelijk de eerste set toch naar Sneek gaan met 19-25.

In de tweede set startten Erwin Sikkema en Mark Afman met dezelfde opstelling als de eerste set. Visser Assen/Sudosa-Desto begon sterk in deze set met een 5-2 voorsprong, maar Friso Sneek kwam goed terug en boog de stand om naar 7-10. Danique Aardema kwam in het veld voor Beau de Vries. Sneek bouwde hun voorsprong uit naar 15-19, maar de service serie van Eline Mosselaar zorgde ervoor dat het team uit Assen terugkwam tot 18-19.

Punten gingen over en weer en op 23-22 kwam Suzanne Benninga erin voor de service. Zij serveerde meteen een ace, maar kon de set nog niet uitserveren. Op 26-25 kwam Visser Assen/Sudosa-Desto op een derde setpoint te staan. De scheidsrechter floot voor een ietwat dubieuze bal in het voordeel van de dames uit Assen (waar zij overigens niet snel over zullen zeuren) en dat zorgde voor een stand van 1-1 in sets.

In de derde set begonnen Manon Torenbeek, Kirsten Wessels, Danique Aardema, Paula Boonstra, Lisa Boer, Eline Mosselaar en Danique Hamming. Het team uit Assen keek al vrij snel tegen een kleine achterstand aan en liep hierdoor de hele set wat achter de feiten aan. Ze kwamen nog goed terug en bogen het zelfs om naar een 21-20 voorsprong, maar door een aantal eigen fouten werd de derde set verloren met 21-25.

In de vierde set begonnen Mark Afman en Erwin Sikkema met dezelfde opstelling als de derde set. Visser Assen/Sudosa-Desto begon deze set goed en bouwde de voorsprong uit naar 10-6. Echter, deed wederom een goede service serie van Sneek, Sudosa de das om. Op 10-13 kwamen Cindy Zandstra en Beau de Vries het veld in voor een dubbele wissel en een punt later kwam Daphne Kruis het veld in voor Kirsten Wessels. Het team uit Assen kwam nog knap terug tot 16-16, maar zag vanaf daar Sneek de voorsprong wederom uitbouwen.

De laatste set werd verloren met 20-25. Een wedstrijd waarin het doel in ieder geval behaald werd: een betere tegenstand bieden dan de vorige wedstrijden tegen Sneek, maar helaas zonder punten. Doordat Peelpush afgelopen donderdag van Draisma Dynamo heeft gewonnen, wordt het erg spannend voor de zesde plek. De stand ziet er nu (voor de wedstrijden van gisteren) als volgt uit:

1. Djopzz VC Zwolle Topvolleybal D1 17 wedstrijden 25 punten
  2. Visser Assen/Sudosa-Desto D1 17 wedstrijden 22 punten
  3. Peelpush D1 16 wedstrijden 18 punten
  4. Voltena D1 16 wedstrijden 17 punten

Gisteren stond er nog een belangrijk laatste potje op het programma voor de dames van Visser Assen/Sudosa-Desto. Zij spelen om 20.00 uur in Borne tegen Apollo 8, de nummer 2 uit de Eredivisie. Wanneer er 3 punten worden gehaald is het team uit Assen door naar de play-offs. Bij alle andere uitslagen hangt het af van de uitslagen van Peelpush en/of Voltena.

PS VoV: Gisteren verloor Sudosa-Desto met 3-0 in Borne, dus het blijft spannend voor het zesde ticket.

gh @ VoV, verslag Sudosa-Desto dames 1. Foto Erwin Pranger.