Doordeweekse winst de Kruijf en Plak

VoV, 16-11-2017. 6:21 uur. Robin de Kruijf en Celeste Plak hebben hun doordeweekse inhaalwedstrijd met Conegliano en Novara tegen respectievelijk Bergamo en Modena gewonnen.

Conegliano had een geweldige start in de uitwedstrijd, in de openingsset liepen ze naar 1-11. Vervolgens kwam Bergamo nog wel enigszins terug (8-13) maar het verschil was te groot om nog echt voor spanning te kunnen zorgen. Via 11-19 en 15-23 werd de set met 18-25 door Conegliano gewonnen.

Ook in set twee kwam Conegliano ruim voor (3-8 en 9-14), echter lukte het hen nu niet om door te drukken. Net voor de big points bij 19-19 was Bergamo ernaast en gingen ze er meteen voorbij.  De 20-19 werd 23-21 en 25-22.  De derde set ging naar de ploeg van de Kruijf, bij de tweede technische time out stonden ze met 13-16 voor en met een 4 om 9 score maakten ze er daarna 17-25 van. De vierde en laatste set ging met 19-25 naar de bezoekers. Tussenstanden 9-12, 10-15 en 13-21 en dan naar 19-25.

Robin de Kruijf had 15 keer succes. Haar teamgenoten Samantha Bricio (21), Kimberly Hill (19) en Anna Danesi (14) kwamen ook allemaal in de dubbele cijfers. De 35 om 63 aanvallende punten (27% vs 46% scoringspercentage) waren overtuigend in het voordeel van de gasten.

Novara speelde uit bij Modena en klaarde de klus in drie sets. Met 21-25, 20-25 en nogmaals 21-25 pakten ze de volle buit mee. Celeste Plak scoorde 9 keer, haar teamgenote Paola Egonu maakte er 19 en bij de tegenstander had Katarina Barun 18 keer succes. Een 46 om 52 eigen score en 23 om 16 foutenlast bepaalden de totale score.

Eigenlijk ging de eerste set tot aan 17-18 gelijk op, twee scores op eigen opslag maakten er toen 17-20 van, een verschil dat de ploeg van Celeste Plak niet meer afstond. Via 20-23 werd het 21-25. In de tweede set had Novara bij 9-15 al een fors gaatje, dat ze naar 12-20 uitbouwden. De serie van Modena naar 17-21 leek de spanning terug te brengen, maar juist op tijd hadden de bezoekers het puntenpotje weer open en maakten de set na 20-23 met 20-25 uit. In de derde set werd een 8-7 achterstand tussen de time outs omgebogen naar 13-16 en werd dat verschil niet meer prijsgegeven. De 17-21 werd met 21-25 afgesloten.

Conegliano en Novara zijn na vijf wedstrijden nog ongeslagen en staan met 15 en 14 punten op de plaatsen twee en drie op de ranglijst. Koploper is Scandicci, dat ook 15 punten heeft maar één setje minder verloor dan Conegliano.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV en FIVB.