Vizier op volleybal

 

Draisma Dynamo niet naar de Bundesliga

VoV, 20-05-2020. 4:21 uur. Draisma Dynamo zal in het volgend seizoen niet uitkomen in de Bundesliga bij onze Oosterburen. Hiervan was sprake naar aanleiding van een door hun coach Strikwerda gedaan onderzoek en een aanvraag/ verzoek om nadere informatie over de mogelijkheden aan de Volleyball Bundesliga (VBL). Op de mail van Strikwerda aan de contactpersoon Evers van de VBL is echter negatief besloten.

“Voor de Bundesliga is dat op dit moment geen issue, omdat we i.v.m. de coronacrisis gewoon andere zaken aan hun hoofd hebben en het alle hens aan dek is om deze problemen het hoofd te bieden. Bovendien is deelname van een buitenlandse club in de Bundesliga wat het sportrecht betreft een probleem, zolang er geen partnerclub in Duitsland is.” Aldus een mededeling van de VBL.

Vorig seizoen mocht het Oostenrijkse Alpenvolleys pas deelnemen nadat ze met Haching waren samengegaan. “In principe staan we open voor alle opties”, vertelt de VBL-zegsman verder, “maar op dit moment hebben we onze aandacht op andere zaken te richten.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart,