Vizier op volleybal

 

US D2 heeft Topdivisieticket bemachtigd!

VoV, 20-05-2020. 4:10 uur. Vorige week werd er door Pharmafilter US D2 een verzoek tot promotie ingediend om in aanmerking te komen voor één van de twee open plaatsen in de Topdivisie. Begin deze week laat de Nevobo aan Pharmafilter US D2 weten dat ze promoveren naar de Topdivisie!

Reactie van de Nevobo: “Bij de dames hebben wij de keuze gemaakt voor de teams US D2 en Rivo Rijssen D1. Beide hebben een goede motivatie neergelegd en potentie om dit niveau aan te kunnen. US D2 zal geplaatst gaan worden in de TDA aangezien US D1 al in TDB geplaatst is”.

Komend seizoen zullen de dames van het tweede dus uitkomen in de Topdivisie A onder de scepter van Mark Hakhof, die de rol als trainer/coach gaat vervullen en Mark Roper als assistent.

Reactie Hakhof: “Kansen zijn er om te grijpen. Heel fijn om te zien dat de club alles op alles heeft gesteld om een poging te wagen en dat de bond het vertrouwen heeft uitgesproken in onze capaciteiten. Het team brengt een bak met ervaring en drive met zich mee, wat zich hopelijk gaat uitbetalen in de vorm van een leuke competitie. Mooie kans ook, om zo het topvolleybal in Amsterdam en de regio nóg beter op de kaart te gaan zetten!”.

Ook het team is erg blij met een nieuwe uitdaging! Reactie van de aanvoerster Honselaar: “De afgelopen week is er veel online contact geweest met het hele team. Het is een unieke kans die we alleen wilden pakken als iedereen er voor wil gaan. De kracht van ons team is ons teamgevoel. En dat bleek ook uit de reacties. Samen gaan we dit doen! We hebben er dan ook heel veel zin in en kijken al uit naar spannende wedstrijden! We zullen hard aan de bak moeten, maar juist daar hebben we ook heel veel zin in. Ook onze complimenten naar de trainersstaf, het bestuur en de Nevobo die dit zo snel hebben kunnen regelen!”.

Van de Geer: “Voor nu staat gezondheid voorop, maar zodra het kan zullen de voorbereidingen voor komend seizoen weer snel beginnen! Zowel de staf als de speelsters kijken uit naar een mooi seizoen met veel plezier”.

Benieuwd naar de avonturen van Pharmafilter US D2 en de selectie? Volg ons op Instagram@usdames2.

gh @ VoV, door Kelly Ackermans, foto door John van Geenen.