Vizier op volleybal

 

Dream Team mannen VNL 2024

VoV, 02-07-2024. 6:04 uur Frankrijk won afgelopen zondag de finale van de VNL 2024 editie bij de mannen. Hun spelverdeler Antoine Brizard werd gekozen tot de MVP van het toernooi, van de Final Eight, nou eigenlijk van de Final Four. Want alleen spelers die op de laatste dag in actie komen in de medaillestrijd kunnen onzes inziens een nominatie krijgen voor MVP of voor het Dream Team.

De topscorer van het toernooi werd T. Stern van Slovenië (320 punten), hij maakte ook de meeste aanvallende punten (265). Op beide onderdelen werd Nimir Abdel-Aziz tweede, ondanks dat hij dus niet met Nederland in de Finals uitkwam.

Op de serve werd Nimir zelfs eerste met 40 aces, daar was T. Stern tweede met 9 aces minder. De Fransman Le Goff en Bruno Loser, van Argentinië, maakten beiden 34 blokpunten, maar Loser plaatste zich niet met Argentinië voor de laatste vier.

En Brizard werd dan wel MVP, maar in de rangschikking van het hele toernooi eindigde hij als 14de op de ranglijst voor spelverdelers. Zij landgenoot Toniutti eindigde hoger, ook Wessel Keemink sloot beter af. De Sloveen Ropret werd daar eerste, maar zijn team kwam niet op het podium.

En libero Yamamoto van Japan werd bij de eindlijst van de diggers 4de en van de recievers 24ste. Dus ver weg van het podium. Grebennikov van Frankrijk sloot met een 3de en 8ste plaats twee keer beter af over het hele toernooi gezien.

VNL 2024 Dream Team

  • MVP: Antoine Brizard (Frankrijk)
  • Spelverdeler: Antoine Brizard (Frankrijk)
  • Diagonaal: Jean Patry (Frankrijk)
  • Passer Lopers: Yuki Ishikawa (Japan) en Tomasz Fornal (Polen)
  • Midspelers: Nicolas Le Goff (Frankrijk) en Jakub Kochanowski (Polen)
  • Libero: Tomohiro Yamamoto (Japan)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VNL/ FIVB.