Dresden thuis hard onderuit vs Schwerin

VoV, 04-04-2018. 10:23 uur. Dresden van Myrthe Schoot en Marrit Jasper heeft gisteravond in de eigen Margon Arena een dikke nederlaag geleden in de eerste wedstrijd in de halve finale om de Duitse titel. Er werd voor 2.800 toeschouwers met 0-3 van Schwerin verloren.

“Passend was het niet goed en het gameplan voor blok en verdediging werd niet zo uitgevoerd als vooraf besproken” was de reactie van Dresden nadien. Schwerin scoorde 11 aces tegen Dresden 3 en was ook blokkerend met 3 om 6 punten de betere. Het grootste verschil zat echter in de aanvallende punten, dat werd 23 om 38 scores. Bij Dresden werden Marrit Jasper en libero Myrthe Schoot vaak met de opslagen gezocht. Jasper ging 2 keer in de fout bij 28 acties en Schoot 3 keer bij 13. Jasper scoorde 2 keer.

De openingsset was scorend aanvankelijk een waar drama voor de thuisploeg. Ze kwamen met 14-21 achter , konden via een prima servebeurt van Marrit Jasper nog weer terug komen tot 21-22, waarna Schwerin zich naar 21-24 sloeg en bij 25-26 het setpoint kon verzilveren.

In de tweede set lukte er niet veel bij de thuisploeg, vooral passend niet. Via 8-16 en 10-21 werd het 11-25. Een afstraffing. Ook in de derde set bleef Dresden ver van hun normale vorm verwijderd. Geen servedruk en niet effectief genoeg op de andere spelonderdelen. Bij 13-15 was er nog hoop op een omwenteling, maar mede door een te groot aantal fouten kon Dresden de gasten niet in de problemen brengen. De stand ging van 13-16 naar 13-21 en de set werd met 16-25 afgesloten.