Dresden wint topper in Bundesliga

DuitsevlagRSZDe topper van afgelopen weekend in de Bundesliga werd,  na een gelijkopgaande eerste set (25-23), overtuigend door Dresden met 3-0 gewonnen. Vooral in de derde set (25-10) kwamen de gasten uit Schwerin er niet meer aan te pas. Laura Dijkema kreeg een hoge 7.4 als rapportcijfer, werd MVP en scoorde 8 punten, waarbij ze aanvallend een percentage van 100% (4 uit 4) haalde. Libero Myrthe Schoot sloot met 13 positieve acties op de serve van Schwerin af.  Dresden gaat nu alleen aan kop en heeft 3 punten voor op Schwerin, uit eenzelfde aantal wedstrijden. Alice Blom kreeg geen speeltijd bij Schwerin.

USC Münster vergaarde in Berlijn e.o. dit weekend 6 punten. Ze wonnen met 0-3 bij VCO en Potsdam, zij staan derde met 30 punten. VC Wiesbaden met Esther van Berkel twee sets in de basis en goed voor 4 punten, speelde Thüringen naar een vlotte 0-3 nederlaag via de standen 13-19-15 / 25. Wiesbaden staat vierde met 29 punten uit 15 wedstrijden.

Rote Raben Vilsbiburg, nog steeds zonder Tess von Piekartz en Kirsten Knip, behaalde een 3-2 zege op de Ladies in Black van Britt Bongaerts. De ploeg uit Aken kwam via twee keer 23-25 met 0-2 voor, moest echter daarna drie keer capituleren. Met 25-17, 25-20 en 15-12. Quirine Oosterveld stond bij Rote Raben alle sets in de basis, ze scoorde 4 keer en stond foutloos te passen op de opslagen van de tegenpartij. Bongaerts scoorde ook 4 keer, waarvan 3 keer blokkerend. Het was het eerste puntje van Aken sinds lange tijd. De Rote Raben hebben 28 punten uit 16 wedstrijden, Aken staat met 18 punten een puntje boven de degradatielijn.

Bij MTV Stuttgart tegen Aurubis Hamburg waren het vooral de gasten die de aandacht op zich vestigden. Zij zijn in het nieuwe jaar erg succesvol, mede door de inbreng van de veel scorende Jana Poll, die ook nu weer goed was voor 26 punten. Karine Muijlwijk kwam tot 15, al viel het scoringspercentage van 27% niet mee. Hamburg kwam via 23-25 en 19-25 met 0-2 voor, Stuttgart wist de wedstrijd in leven te houden met 27-25, pakte vervolgens een punt met de 25-14 in de vierde set, maar moest in de vijfde met 13-15 capituleren. Kim Renkema was goed voor 7 punten, Deborah van Daelen scoorde in drie invalbeurten 5 keer en Femke Stoltenborg, 1 set in de basis, maakte 1 punt.