Roze Vogols vliegen met 3 punten terug

Logo_Sliedrecht Sport

Matchday! We hadden een hele week goed getraind, de lucht was blauw, buiten was het een stuk minder glad, Angie was weer eens te laat. Kortom, alles wees erop dat het vandaag wel eens een goede wedstrijd kon gaan worden. Onze tegenstanders Flamingo’s kwamen aangereisd uit het verre Gennep en waren vastbesloten om met punten terug te keren. Maar wij zijn natuurlijk niet voor één gat te vangen en gingen vol overgave en enthousiasme de wedstrijd in.

Aan de veren kent men de vogel en aan de strakke vernieuwde tenues van Flamingo’s en het inspelen van de meiden konden we inderdaad zien dat we een sterk team tegenover ons hadden. Onze uitwedstrijd tegen de Roze Vogols hadden we helaas met verlies moeten afsluiten, maar ook toen hebben we het ze niet eenvoudig gemaakt om de winst te pakken.

De enige kans om goed spel tegen deze tegenstander neer te zetten was om zo vrij als een vogel te spelen en vooral heel veel plezier beleven aan het spel. Afgelopen wedstrijden is het enthousiasme en plezier er een beetje bij ingeschoten en daarom nu de kans om dat te verbeteren!

De eerste set begonnen we met Famke, Laura, Annemiek, Nienke, Lisette, Anke en natuurlijk vliegende keeper Dorijn. De Flamingo’s begonnen tamelijk opvliegend, want we kregen de eerste vijf punten al meteen tegen. Na vijf punten maakte onze tegenstander een fout en konden wij eindelijk beginnen aan deze wedstrijd. Dat lukte, we konden goed bijblijven, dit mede dankzij de grote hoeveelheid servicefouten van Flamingo’s. Fouten van onze kant, maar ook goed verdedigingswerk van onze tegenstander zorgde ervoor dat we het niet konden waarmaken om de set te pakken. Met 18-25 was de set voor Flamingo’s.

Set 2. Hoe eer de Vogol zingt, hoe eer de kat hem wringt. Met andere woorden: Flamingo’s mocht dan wel een set voorsprong hebben, er kon nog van alles gebeuren. Hard werken was ook in de tweede set nodig. We hadden gelukkig servicekanon Laura dat ons wat belangrijke puntjes bezorgde, maar laten we vooral Lies niet vergeten die zulke harde ballen sloeg dat men zich afvraagt waarom ze nog krachttraining nodig heeft.

Maar niet alleen in het veld werd hard gewerkt, laten we vooral het enthousiasme van de kant niet vergeten. Ook als niet iedereen altijd evenveel mag spelen, is het des te meer te waarderen dat er aangemoedigd en gezongen wordt aan de kant.  Maar ik ga jullie niet blij maken met een dode mus: ondanks dat we goed spel lieten zien lieten we ook zeker af en toe wat steken vallen. Laten we niet vergeten dat we simpelweg ook een goede tegenstander tegenover ons hadden. Al met al ging ook de tweede set naar Flamingo’s met 25-19.

De derde set is altijd pittig, zeker met twee sets achterstand. Maar we hadden gelukkig Iris die deze set mocht beginnen. Elke vogel zingt zoals hij gebekt is en zo ook Iris. Ze ging met een stalen gezicht in het veld staan en deed haar ding. En als teamgenoten waren we natuurlijk zo trots als een pauw op dit jong talent dat even in de Topdivisie wat ballen inslaat. Helaas was verder deze set tamelijk droevig. Het leek alsof we het al op hadden gegeven en al het enthousiasme en de felheid was verdwenen. We maakten onnodige fouten en hadden al snel een enorme achterstand. De set  en daarmee de winst van de wedstrijd is met 25-13 voor onze tegenstander.

Al met al hebben we het niet kunnen waarmaken om puntjes te pakken van Flamingo’s. Maar belangrijk is ook dat we ze het in de eerste twee sets niet gemakkelijk gegeven hebben. Feller, enthousiaster en 110 procent geven, dat zijn de doelen voor de volgende belangrijke wedstrijd tegen Krekkers. De Roze Vogols zijn terug naar Gennep gevlogen, wij gaan ons opmaken voor Maria Parochie!

(Wedstrijd verslag van Joanne den Breejen, Sliedrecht Sport dames 2)