Zege Grothues, verlies Laane en Koelewijn

PoolsevlagRSZIn de Poolse Eredivisie was er afgelopen weekend weer een zege voor Maret Balkestein – Grothues met Atom Trefl Sopot. Het bezoek bij Musynianka sloten ze met 0-3 winst af. Alleen in de openingsset was het spannend (23-25), de volgende twee sets kwam de thuisploeg niet verder dan 19 punten.

De 21-19 achterstand in de eerste set maakte Maret bij 22-22 ongedaan, zij scoorde ook het setpoint. Bij 13-20 in de tweede set kreeg ze rust. In de derde was ze er weer vanaf het begin bij, de 16-20 was haar laatste scorende wapenfeit. De winst ging na twee aanvallende fouten van de thuisploeg naar Sopot. Maret scoorde totaal 7 keer. Sopot staat 2de in Polen, ze hebben vijf punten achterstand op koploper Chemik Police.

De Nederlandse mannen die in Polen spelen verloren beide. Tijmen Laane leed met MKS Bedzin een 3-1 nederlaag bij Wegiel en Thomas Koelewijn verloor met Olsztyn met dezelfde cijfers  van Bydgoszcz. Beide mannen scoorden 8 keer voor hun teams.  MKS Bedzin is met 5 punten rode lantaarndrager, Olsztyn staat achtste met 21 punten. ZAKSA is met 38 punten koploper.