Vizier op volleybal

 

Drie jeugdteams Sliedrecht landskampioen

VoV, 02-04-2018. 7:11 uur. Sliedrecht Sport is door de Nederlandse Volleybalbond voor het derde jaar op rij bekroond met de Jaap van Kasteelbokaal voor de beste jeugdopleiding van Nederland. De prijs werd onder andere in de wacht gesleept door de puike resultaten tijdens de finaleronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap. Zowel Jongens onder 19 jaar, Jongens onder 15 en Meisjes onder 15 werden gisteren landskampioen.

Jongens C: In Workum volleybalde Jongens C (onder 15 jaar) soeverein naar het landskampioenschap. Het team van Cas Westgeest, Luuk de Groot, Jari Tournier, Aron Huijser, Timon Zoutendijk, Joost Suijker, Robin Bakker, Nick v.d. Leeden, Siebe Vermaas, Duncan Cnossen en coaches Bas de Groot, Jasper Bouter en Robert Zoutendijk versloeg Alterno in de finale met 2-0.

Meisjes C met strijd:  Het veld ernaast had Meisjes C (onder 15 jaar) er in de poulefase en halve finale beduidend meer moeite mee. De finale tegen de Krekkers uit Maria Parochie was een echte kraker voor Amalia Panajoti, Mila Leeuwis, Sara van de Weg, Katie Korporaal, Janet de Jong, Marit van der Sluijs, Monika de Jong, Maud van de Weg, Donna de Jong en coaches Dave van Rekom en Famke van Rekom. Uiteindelijk trok de Sliedrechtse ploeg met 2-1 aan het langste eind.

Jongens A overtuigend :  Het team van Jongens A (onder 19) speelde in Koog aan de Zaan de finaleronde. Yorick de Groot, Rick v.d. Sluis, Rick Julicher, Luke Amersfoort, Max Niewenhuis, Luuk v.d. Leeden, Glen Korevaar, Joel Blokland, Leon Tubbing, Niels Middendorp, Jelle van Rekom, Chiel Kaptein, Marijn Ottevanger en coaches Frank Vlot en Marnix Elbers wisten zowel de poulewedstrijden, halve finale en finale met 2-0 te winnen en het landskampioenschap veilig te stellen.

Jongens B vierde en Meisjes D zevende:  In Purmerend greep Jongens B (onder 17) net naast de prijzen en werd vierde van Nederland. Meisjes D (onder 13) moest in Beverwijk aantreden en eindigde uiteindelijk op een niet onverdienstelijke zevende plaats van Nederland. Door de goede prestaties kreeg Sliedrecht, net als in 2003, 2005, 2016 en 2017, de Jaap van Kasteelbokaal voor beste overall jeugdopleiding van Nederland, uitgereikt. Ook voor de jeugdopleiding Jongens werd deze prijs ontvangen.

gh @ VoV, bron en foto’s via persbericht Sliedrecht Sport.