Vizier op volleybal

 

NOJK zilver voor Sudosa-Desto JD

VoV, 02-04-2018, 7:18 uur.  Jongens – D van Sudosa – Desto, leeftijd 11 en 12 jaar, zijn afgelopen zaterdag 31 maart in Beverwijk tweede van Nederland geworden.

De kernwaarden van dit team zijn PLEZIER, ENERGIE en FOCUS. Plezier werd de hele dag herhaaldelijk uitgesproken en dat gaf een positieve flow. Je energie de hele dag goed verdelen is een echte kunst als je zo jong bent. Goed eten en drinken ook als je nog geen honger hebt wordt allemaal geleerd. En dan de FOCUS; ga er maar aan staan met veel publiek op de tribune en als het spannend is de punten binnen de lijnen slaan. Blijven focussen is dan belangrijk.

In de poule fase werd er achtereenvolgens gewonnen van vv Alterno uit Apeldoorn, Fusion uit Rotterdam en gelijk gespeeld tegen VCV uit Veenendaal. Het resultaat was de 1e plek in de poule. De kruisfinale werd overtuigend gewonnen van VVH uit Harderwijk.

De finale tegen Avior uit Deventer was bloedstollend. De eerste set werd door Sudosa – Desto met 28-26 gewonnen, de tweede set ging verloren met 21-25. De beslissende derde set ging met 15-11 naar Avior. Een mooie zilveren medaille was het resultaat. Kortom het was een dag met veel plezier, heeft veel energie gekost maar ook veel energie opgeleverd en er werd met aandacht gespeeld en genoten.

Hidde van Tarel werd uitgeroepen tot MVP vanwege zijn eerlijkheid en sportiviteit; hij gaf bij de scheidsrechter een touché aan welke niet gezien was, ondanks dat dit het verlies van de set betekende.

Het team bestaat uit de volgende spelers: Christiaan Zijlstra (1e captain), Bjorn Bakker (2e captain), Marijn Christoffer, Stéan Barkhuis, Hidde van Tarel, Yoran Verbree, Yoran Koezema en Arjen van der Es.  De coaches zijn René Merrelaar en Rita Buikema.

gh @ VoV, persbericht en foto via Sudosa – Desto.