Drie keer 4-0, twee keer 2-3 in 1AH

VoV, 17-02-2019. 7:44 uur. Dat was de score in de Eerste Divisie A bij de mannen. Drie wedstrijden werden met een zege zonder setverlies voor de thuisploegen (Woudenberg, Set-Up ’65, Sovoco) afgesloten en twee keer konden de gasten (Scylla, USV Protos) het duel via winst van de tiebreak voor zich beslissen.

De 4-0 nederlaag van Rabobank Orion Volleybal Doetinchem Heren 2 bij Focus4U Woudenberg kwam niet geheel onverwacht gezien de voorbereiding in de week eraan voorafgaande. Er werd wel een zeperd verwacht want de complete as passer – loper en diagonaal lag de gehele week onder de wol en was nog in de herstellende fase van een griepvirus. De setstanden 25-22, 25-21, 25-21 en 25-16 maakten de winst voor de thuisploeg tegen de bleek uitziende gasten tot een feit.

Springendal Set-Up ’65 revancheerde zich voor de 3-1 nederlaag tegen FOOX Olhaco in Hoogeveen op een manier zoals echte revanche er uit hoort te zien. Ze hielden de bezoekers vier keer onder de twintig punten. Met 4-0 via de setstanden 25-16, 25-18, 25-18 en 25-19 was er deze keer niets te halen voor Olhaco.

Ook Axell Claims Sovoco stuurde hun gasten met lege handen huiswaarts. Hekkensluiter Avior kreeg in de tweede set nog 22 punten mee, in de andere stopte de teller bij 14, 16 en 17. Een erg duidelijke zaak dus.

Scylla maakte een einde aan de ongeslagen reeks van E.V.V. Bultman – Hartholt in 2019. In Elburg sloten zij met een 2-3 zege af. Dat leek er niet in te zitten toen E.V.V. de 23-25 nederlaag uit de eerste set met 25-16 en 25-12 in een 2-1 voorsprong had veranderd. Maar Scylla herpakte zich, kon set vier met 17-25 voor zich beslissen en bleef daarna ook in de vijfde set overeind. Met 13-15 stapten ze als winnaars van het veld.

In Horst stapte SURFspot.nl USV Protos als winnaar na vijf sets van het veld.  Na de 2-3 nederlaag van vorige week was er dus nu een 2-3 zege van de koploper tegen de voorlaatste in de stand. Erg overtuigend klinkt dat niet. Een overtuigend begin (13-25) werd gevolgd door een mindere gang van zaken in set twee en drie, waarin de thuisploeg de koploper gewoon twee keer op dik verlies zette met 25-19 en 25-20.

De vierde set werd met 24-26 of 23-25 afgesloten, maar een 24-25 zoals de uitslag bij de Nevobo vermeldt lijkt ons niet correct. Is niet correct kunnen we beter zeggen. We zullen maar aannemen dat de 5-15 van de vijfde set wel juist is.