Thuis spelende teams winnen in 1BH

VoV, 17-02-2019. 7:50 uur. Er was gisteren voor de uitspelende ploegen geen eer te behalen. De vijf duels in de Eerste Divisie B bij de mannen leverden allemaal winst voor de thuisploegen op. Met setstanden die varieerden van 4-0 (Inter Rijswijk II) tot 3-2 (Zaanstad II en Sliedrecht Sport II).  VVU en Peelpush stonden maar één setje af.

De Zaanse derby tussen de buren Zaanstad II en Compaen werd een 3-2 zege voor de reserves van de Eredivisieploeg. Al moet er wel direct bijgezegd worden dat het als we op de setstanden afgaan ook zo maar andersom had kunnen zijn. Vier sets eindigden namelijk met twee punten verschil

Zaanstad II kwam met 2-0 voor (25-23, 29-27) en zag die voorsprong na een hele dikke 15-25 in de derde en een nipte 23-25 in de vierde verloren gaan. De vijfde set was weer met 15-13 voor hen. Beetje sneu voor Compaen, ze wonnen dik op punten (107 / 113) maar verloren in sets. En dat telt.

Sliedrecht Sport II en Velo maakten er ook een vijfsetter van, waarbij Velo tot twee keer toe via 22-25 een achterstand van de borden kreeg. Eerst maakten ze 26-24 uit de eerste set daarmee ongedaan en vervolgens 25-17 uit de derde. En na de 15-8 uit de vijfde was er niets meer ongedaan te maken. .

VV Utrecht had blijkbaar even nodig om het goede ritme te pakken te krijgen. De eerste set verloren ze met 20-25 van VC Voerendaal, het herstel volgde met 25-22 en daarna was de thuisploeg veruit de betere. Met 25-14 en 25-16 lieten ze Voerendaal ver achter zich.

Net ver, maar wel ruim liet Peelpush hekkensluiter Next Volley Dordrecht in de eerste drie sets achter zich. Met weinig variatie in de setstanden werd het 3-0. Via drie keer 25-20. Next Volley wilde niet met lege handen vertrekken, knokte zich nog en keer weer in de wedstrijd en zag de moeite beloond met een 21-25 setwinst in de vierde.

Inter Rijswijk II pakte de volle buit, de hele mep aan punten. EMD – Tooling kon alleen in de eerste set door de twintig punten grens gaan (25-22), in het vervolg van de wedstrijd bleven ze per set op 18, 15 en 18 steken.

Koploper Taurus II en VC Wik hadden een speelvrije zaterdag.