Vizier op volleybal

 

Drie maal winst WSV in 8 dagen

VoV, 04-02-2019. 6:08 uur. Het waren 8 fantastische dagen voor Innovatiemakelaars.nl WSV Dames 1. Na de winst tegen Donitas Dames 1 in de “Gele Hel” (2-3) op zaterdag 26 januari richtte de ploeg zich op de volgende twee mogelijke hoogtepunten.

Weer een volgende wedstrijd in Groningen, nu naar de “Groene Hel” van Veracles. Daar zouden de winst en de drie punten welkom zijn. Er werd hard getraind en de sfeer zat er goed in. Mede bijgedragen door een tussendoor feestje op de vrijdagavond de verkiezing van het sportteam van 2018 op het Sportgala.

Innovatiemakelaars.nl WSV Dames 1 was namelijk genomineerd voor de “Sportploeg van het jaar 2018” van de gemeente Zutphen. Een serieus evenement met een serieuze prijs. Met en 2 tal andere genomineerden waaronder Warnsveldse boys en het team schermers van Surtout . Het prima georganiseerde Sportgala van de stad Zutphen leverde de ploeg de waardering die het verdiende. Ook nu was er de winst, zij werden Sportploeg van het jaar; het hele dames team en de staf Eric Maan, Stefan van de Werf en Dick van Slooten waren dan ook bijzonder verheugd met deze prijs.

De prijs werd meegenomen naar Groningen en stond fier op de wedstrijdtafel naast het speelveld. De sfeer zat er goed in en het vertrouwen was aanwezig dat er ook zonder Benthe Wismans, op skivakantie met het CIOS, de wedstrijd gewonnen zou kunnen worden. Daphne Suijkerbuijk was haar uitstekende vervangster. De voormalig Dames 1 speelster had voor een keer de trainingsspullen aangetrokken en stond “als vanouds” te spelen.

Een uitstekende start leverde een ruime voorsprong op door Veracles direct met de serve onder druk te zetten. Met als resultaat een 12-25 in de eerste set.  De tweede set startte moeizaam. Het was moeilijk om de concentratie vast te houden, maar in het veld hielden de dames elkaar scherp en werd er de tijd genomen om de side-outs te bespreken. Vanaf de kant leek het rommelig, maar de ralley’s werden vakkundig afgewisseld. Enigsinds tegengewerkt door de servedruk van Veracles kon WSV het einde van de set weer orde op zaken stellen, 19-25. Set drie was een kopie van set 2, 22-25 af en toe wat rommelig maar het team bleef geconcentreerd.

Na de wedstrijd werd er nog even nagenoten, 5 punten mee uit Groningen en “Sportploeg van het jaar. 3 maal winst in 8 dagen! Nu de focus vol op de thuiswedstrijd tegen Peelpush, afspraak zaterdag 9 februari om 19.00 uur in Sporthal De Kei in Warnsveld.

gh @ VoV, verslag / foto door Innovatiemakelaars.nl WSV, Dick van Slooten, manager dames 1 .