Webton thuis onderuit tegen CAS CRM / ZVH

VoV, 04-02-2019. 5:58 uur. Het affiche gistermiddag in Hengelo was mooi, De nummer drie van de Topdivisie bij de heren kwam op bezoek bij de nummer vier, onderling verschil in punten drie. Beide teams wisten dat de nog boven hen staande ploegen afgelopen zaterdag drie punten hadden gepakt, dus om de aansluiting te behouden mocht er niet verloren worden.

Het werd voor Webton de wedstrijd van het net niet…, zo zou je de wedstrijd het best kunnen typeren. Webton moest door blessures gehandicapt aan deze wedstrijd met als inzet mee blijven doen in de kopgroep beginnen. Trainer Jordan Weggelaar kon geen beroep doen op Elmar Heupers, Mark Posthuma, Ehsan Mousavi en Mark Koning. Noodgedwongen moest aanvaller Frank van den Noort daarom als libero gaan spelen.

In de eerste set pakte Webton aan het eind van de set een aantal belangrijke punten op rij en bracht via de stand 25-22 de 1-0 op het scorebord. In de 2e set waren de rollen omgedraaid en trok ZVH met 17-25 aan het langste eind. In set 3 bleek, dat beide partijen aan elkaar gewaagd waren, want via een nek aan nek race gingen de teams naar de finish, waarbij ZVH, na een lange inhaalrace door Webton uiteindelijk toch won: 23-25.

De 4e set bleek een kopie van de derde: ook nu nam ZVH een ruime voorsprong, kwam Webton sterk terug, veroverde zelfs een setpoint, maar moest uiteindelijk toch met 25-27 het hoofd buigen. Een 1-3 nederlaag dus. Een spannende wedstrijd, veel publiek in sporthal Veldwijk en voorlopig een plaats in de wachtkamer voor de top voor Webton, dat door deze nederlaag zo goed als zeker is uitgeschakeld voor het kampioenschap.

De gasten uit Zevenhuizen kwamen met 1-3 voor in de eerste set maar gaven dat verschil ook gemakkelijk weer weg met eigen fouten. Webton nam over (4-3, 8-5)  en bij 10-10 was er weer evenwicht en kon de strijd opnieuw beginnen. Ruben de Boer was erg trefzeker voor Webton tot aan 16-15, CAS CRM kreeg veel punten kado in deze fase maar had in Thomas van Rij en Max van Nieuwstad ook twee makkelijk scorende aanvaller.

De 16-15 werd 16-17, werd 18-17 en 20-21 tot aan de 22-22 was het spannend. Sybe Tabak maakte 23-22, de gasten gingen de time out in, nadat hun uitgeslagen aanval de stand op 24-22 had gezet. Met een geweldig kill block zorgde Sjoerd Wessels daarna voor de 25-22 setwinst. Beide teams scoorden 16 eigen punten, CAS CRM maakte er bovendien 9 voor Webton. Ruben de Boer was met 7 punten de succesvolste aanvaller in deze set.

Het initiatief inde tweede set lag vanaf het begin bij CAS CRM. Webton maakte te veel fouten, gaf te veel weg en keek vlot tegen een 4-8 achterstand aan. In feite liepen ze de hele set achter CAS CRM aan. Via Ludrich Inocente (snelle midaanval, blokpunt) en Max van Nieuwstad (scores vanaf de buitenkant en driemeter ) bleven de gasten domineren, kwam Webton in de buurt (14-16) dan was de reactie goed om het verschil weer naar vier (14-18), zes (15-21) of meer punten te tillen (16-23, 17-25). Deze set was duidelijk voor CAS CRM, ze waren de betere. Hetgeen ook een 17 om 14 eigen score en een 8 om 3 foutenlast tot uitdrukking bracht.

CAS CRM liep in de derde set uit naar 1-6 en 4-9, een sterke serve serie van Jasper Smit met daarin drie aces bracht Webton bij 10-9 aan de leiding. Op de side out hielden ze dat puntje voordeel tot aan 16-15, CAS CRM nam over (16-18, 17-21, 18-23) en leek op weg naar opnieuw een ruime overwinning. De foutserve beëindigde de serie (19-23) waarop Stephen de Boer de spanning met een aantal drukvolle opslagen terug kon brengen. Een voetfout bij een driemeter aanval en een kill block van Sjoerd Wessels maakten 22-23, Thomas van Rij zette de gasten uit Zevenhuizen op setpoint bij 22-24. Ruben de Boer bracht eerst de spanning terug met 23-24 en serveerde vervolgens in het net voor de 23-25 en 1-2 stand. Teams scoorden even vaak voor elkaar (7/7) , CAS CRM maakte twee eigen punten meer.

Ook in de vierde set kwam Webton vlot ver achter (3-8) liep weer in (8-9) en raakte het contact opnieuw kwijt (8-13, 9-16). Vanaf dat moment sprokkelden ze puntjes, kwamen steeds dichterbij en maakten langzaam maar zeker het verschil ongedaan. Jasper Smit, Hugo Noomen, spelverdeler Hans Korpershoek zorgden ervoor dat het verschil naar vier punten terugging 14-18, 17-21) en met Ruben de Boer aan serve en Hugo Noomen in de rol als afmaker midden voor het net werd het 20-21.

Webton speelde met een veel te hoge foutenlast,  tot aan 20-21scoorden ze alleen al 10 keer voor CAS CRM, en ze voegden middels foutserves ook nog het elfde en twaalfde punt bij voor de 21-23 stand. Jasper Smit maakte 22-23, vervolgens sloeg CAS CRM twee keer uit en kwam Webton op setpoint of tiebreakpoint als u het zo wilt noemen. Thomas van Rij blokkeerde het van het scorebord (24-24), het volgende blokpunt maakte 24-25. Sybe Tabak bracht het evenwicht terug, waarna Webton zich naar de nederlaag sloeg met hun 13de en 14de kadootje voor CAS CRM in de ze set. Het werd dus 25-27 en 1-3. Webton kreeg 6 punten van de gasten in deze set.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag VoV / Webton.  Foto Webton.