Drie uitzeges in Eredivisie (v) op zondag.

VoV, 24-20-2021. 18:11 uur. De drie wedstrijden in de Eredivisie dames kenden vanmiddag alle drie een zege voor de bezoekende ploeg. Voltena won met 1-3 bij Eurosped, Regio Zwolle Volleybal met dezelfde cijfers bij FAST en VV Utrecht was met een 0-3 zege bij VC Sneek de verrassing van de dag.

VV Utrecht overklaste de Friezinnen in eigen huis met de setstanden 18-25, 21-25 en 13-25. Met name de laatste setwinst, die via 0-8 en 4-16 op de borden kwam, was onwaarschijnlijk vanuit Sneek gezichtspunt. Daarvoor was VVU in de eerste set na 9-10 ook met een knappe serie uitgelopen naar 11-18, waarna ze via 16-22 de 18-25 winst pakten. In de tweede set kon Sneek tot 7-7 bijblijven, op de demarrage naar 8-17 van VVU hadden ze geen weerwoord, waarna de set met 21-25 naar de bezoekers uit Utrecht ging.

De top 3 beste scorers in deze partij droegen een VVU-shirt. Jolien Sinnema (18 punten), Lisa Harmsen (13 punten) en Nienke Oostenbrink (7 punten) waren allemaal productiever dan een drietal Sneek speelsters die niet verder kwamen dan 5 punten per persoon. De 27 om 52 eigen score zegt genoeg.

FAST leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Regio Zwolle Volleybal. Met 24-26 en 21-25 kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong, die door FAST met 26-24 naar 1-2 werd gebracht. In de vierde set stond Zwolle opnieuw aan de winnende kant van het net, Maureen van der Woude scoorde het laatste punt voor de 21-25 zege. Bij Zwolle was ex-FAST speelster Lara Hendricks en Iris Reinders de dames met de beste score, bij FAST was dat Veerle van den Heuvel.

Eurosped verloor in Vroomshoop met 1-3 van Voltena, dat daarmee de thuisploeg de vijfde nederlaag in dit seizoen bezorgde en zelf de eerste overwinning behaalde.

Eurosped kon in de eerste set van 20-23 en 22-24 achter terugkomen naar 24-24 en sloot met twee blokpunten af, waarmee ze de 26-24 winst binnenhaalden. In de tweede set was het opnieuw reuze spannend in de finale, zo spannend dat na 23-23 de beide teams geen punt meer voor zichzelf konden scoren. De ene na de andere bal ging mis en dat resulteerde uiteindelijk in een 26-28 zege voor Voltena.

Voltena had bij de big points in de derde set een geruststellende voorsprong (18-22), Eurosped kwam terug naar 21-23, waarna Lynn van Mill en een uitgeslagen Eurosped aanval er 21-25 van maakten. In set vier serveerde Lisanne Baak de thuisploeg van 18-17 naar 22-17 en leek de tiebreak een kwestie van tijd. Echter dacht Raïsa Schoon daar anders over en haar serveserie naar 22-23 bracht de spanning terug. Via een Eurosped foutserve en een blokpunt pakte Voltena daarna de 23-25 zege.

Apollo 8 staat met 5-15 bovenaan gevolgd door Sliedrecht Sport met 5-14 en VCN met 4-11. Onderin bezetten SV Dynamo, Set-Up ’65 en Eurosped de laatste drie plaatsen.