Zondagswinst voor Lycurgus en Dynamo

VoV, 25-10-2021. 6:30 uur.  Amysoft Lycurgus blijft in de competitie zonder puntverlies. In speelronde vier werd Sliedrecht Sport in MartiniPlaza met 3-1 verslagen via 23-25, 25-16, 25-18 en 25-14. De ploeg uit Groningen is samen met Active Living Orion koploper met 12 punten uit vier wedstrijden.

In de eerste set liep het allemaal nog een beetje stroef bij de thuisploeg. Ondanks een 8-3 voorsprong ontbrak het spelritme en de afstemming tussen spelverdeling en aanvallers. Na die snelle achterstand nam Sliedrecht Sport het initiatief over en nam een 21-19 voorsprong. Borst door het midden, Schneidmiller met een klap en een bekeken balletje van Borst zorgden voor  22-21  voor de thuisploeg, maar setwinst glipte toch door de vingers. Een slim punt van Bart Yark betekende een setpoint in het nadeel van Amysoft Lycurgus, waarna een aanval van Schneidmiller geblokt werd; 23-25.

In set twee maakte Lycurgus het verschil na 10-8. Een 9-2 run leidde tot 19-10. Vervolgens was het een kwestie van de set uitspelen. Een foutje van Van Muijden betekende 25-16 setwinst. In set drie bleef het iets langer spannend en plaatste de bekerwinnaar de sprint na 16-14. De prima spelende Borst scoorde 20-16. Via Schneidmiller en een blok van Van Gent werd het 22-16. Schneidmiller maakte het met een bekeken balletje over de blokkering af; 25-18.

In de laatste set haakte Sliedrecht Sport na een snelle 9-5 achterstand nog een keer aan. De gasten maakten vijf punten op rij en kwamen met 10-9 voor. Een doortikbal van Held en twee aces op rij van de spelverdeler kantelden het beeld weer. Het vormde de basis voor gewonnen spel. Van Gent maakte in die fase vier van de vijf gescoorde punten; 21-13. Een gescoorde pipe van Schneidmiller bracht tien matchpoints. En bij de eerste was het al raak toen Floris van Rekom vol in het net sloeg; 25-14. Schneidmiller groeide met 21 punten uit tot man van de wedstrijd.

Draisma Dynamo won uit bij TV Limburg met 0-3. De debutant kon in de eerste set tot 16-16 goed meekomen, maar zag daarna de landskampioen afstand nemen naar 16-19 en 18-22 om met 22-25 de set op te eisen.  In de tweede set wist Dynamo het verschil vroeger in de set te maken. Na 13-13 liepen ze uit naar 13-17 en 18-22 om via 21-25 op een 0-2 voorsprong te komen.

TV Limburg vocht zich in de derde set van een 15-19 achterstand naar een 20-19 voorsprong, maar zag de kans op verlenging van de wedstrijd met minimaal een set daarna alsnog verloren gaan. Dynamo zette nog een keer aan en wist de 20-19 te veranderen in 21-25.

Met 44 om 51 eigen punten, volgens de Nevobo statistieken, hadden de bezoekers het voordeel duidelijk aan hun kant. Een +2 voor aces, een +3 voor aanvallende punten en een +2 voor blokpunten maakten dat verschil, de rest kwam via de foutenlast.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron Lycurgus verslag Theo Sikkema.