Driepunters voor Apollo 8 en Sliedrecht Sport

VoV, 24-10-2021. 5:09 uur. Gisteravond werden er in de Eredivisie dames twee wedstrijden gespeeld. De derde Set-Up ’65 vs. Team 22 kon vanwege een drietal ziektegevallen, waarvan er één corona bleek te zijn, bij de thuisploeg niet doorgaan en werd tot een latere datum uitgesteld. Apollo 8 en Sliedrecht Sport deden wat van hen verwacht werd en wonnen hun partijen vs. SV Dynamo en Peelpush. Bij de een ging het wat makkelijker dan bij de ander.

Apollo 8 kende niet zulke hele grote problemen met het bezoekende SV Dynamo. Vooral in de eerste set ging het vlot naar een 25-14 zege, na de tussenstanden 9-4 en 18-9. In de daaropvolgende set nam Dynamo het initiatief en dwong de thuisploeg bij 4-8 in de time out. Na 5-10 kon Apollo aan inhalen gaan denken en in twee serveseries maakten ze er 13-11 van, met daarin een paar aces van Carlijn Koebrugge.

Spelverdeelster Marit Zander scoorde met een tweede bal 16-13, Jette Kuiper maakte 17-14 en bij 19-14 ging Dynamo voor de tweede keer naar de zijlijn. Ze kwamen terug naar 21-18 en vervolgens naar 22-21. Een foutserve bracht de stand op 23-21, met twee kill-blocks (o.a. van Marije ten Brinke) pakte Apollo 8 de set met 25-21.

In de derde set scoorde Juliët Huisman met een bal in de brievenbus de 9-6, SV Dynamo bleef aanhaken door scores van o.a. Caya van Cooten (11-10), moest echter ook Apollo weer laten gaan (16-11) hetgeen de beslissende kloof bleek. Mable Hengeveld scoorde de 16-12, Dynamo kreeg nog een puntje via een foutserve (18-13), maar een blokpunt van Carlijn Koebrugge en een ace van Rianne Vos maakte het verschil bij 21-13 wel heel erg groot. Heleen van der Heijden blokkeerde nog de 21-15 raak, na 22-17 maakte Apollo 8 met een driepunter een einde aan de set en de wedstrijd.

Sliedrecht Sport had het in de eerste set niet gemakkelijk tegen Peelpush. Na 10-8 werd het 10-13 en 15-13, maar de gasten uit Meijel hadden bij 21-21 ook die achterstand weer weggewerkt en zich in een goede uitgangspositie voor de setwinst gemanoeuvreerd. Maar na de 22-22 sloeg de thuisploeg toe en liep in een keer door naar de 25-22 winst.

Daarop volgde een set, waarin Peelpush niet meer mee kon komen. Met overmacht ging de thuisploeg van 7-3 via 16-7 en 21-10 naar de 25-12 setwinst en de 2-0 in sets.

Het leek een snelle overwinning te worden voor de landskampioen, echter pakte dat in de derde set anders uit. Kirsten Wessels zette Sliedrecht met haar score voor 22-19 op de goede weg, waarop de time out van Peelpush volgde. Daarna deed de foutenlast bij Sliedrecht Sport een stevige duit in de punten pot bij Peelpush. Na 22-19 scoorden ze nog vijf keer voor de gasten en niet meer voor zichzelf. Celine Keijsers maakte bij 22-22 gelijk, de rest kreeg Peelpush cadeau voor de 23-25 winst.

Teams bleven in de vierde set tot 8-8 bij elkaar, daarna kreeg Sliedrecht Sport licht voordeel (10-9, 12-11). De serveserie van Jolijn de Haan naar 17-12, met daarin twee time-outs van Peelpush, leek het verschil te maken, maar Emma Jenneskens van Peelpush serveerde haar ploeg vervolgens naar 17-18. De strijd lag weer helemaal open en bleef open tot aan 21-21. De foutserve stond aan de basis van de laatste vier punten voor Sliedrecht. Een ace van Kirsten Wessels en een blokpunt van Denise de Kant maakten de 25-21 en 3-1 zege voor Sliedrecht perfect.

Lotte van der Horst werd met 23 punten de topscorer van de partij. Jolijn de Haan maakte er 17, Denise de Kant scoorde 6 blokpunten.

Vandaag worden nog gespeeld FAST vs. Regio Zwolle Volleybal, Eurosped vs. Voltena en VC Sneek vs. VV Utrecht.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood en Jan Bredewoud.