Winst voor Orion, VoCASA en Taurus.

VoV, 24-10-2021. 5:20 uur. VoCASA behaalde gisteravond alweer de derde zege in dit seizoen, dat pas vier wedstrijden oud is. Orion bleef ongeslagen en Taurus kon na een verloren eerste set alsnog de winst in Houten houden.

Orion wist opnieuw een zege zonder set verlies te behalen. Ze verloren dit seizoen pas één set in vier wedstrijden. VCN kwam zelfs niet in de buurt van setwinst en moest met 25-21 en twee keer 25-19 aan de terugreis naar Capelle beginnen.

Tot 16-16 in de eerste set ging het gelijk op, Orion sloeg zich naar 20-16, VCN kwam terug naar 20-19, waarna een volgende serie van de thuisploeg (naar 23-19) het verschil maakte voorde 25-21 winst. In de tweede en derde set kon VCN tot 5-5 bijblijven. Orion was in beide sets daarna de ploeg die het beste van het spel had en nam afstand naar 16-10 (2de set0 en 16-11 (3de set).  Op de drempel van de big points gingen ze nog steeds ruim aan de leiding (19-14 2de set, 20-14 3de set) en vervolgens maakten ze de klus met twee keer 25-19 af.

Een fotoreportage van dit duel door Hans van Dijk staat onder  DEZE LINK.

VoCASA was met 3-0 (17, 20, 17) te sterk voor SSS Barneveld. Tom van Steenis werd de meest scorende speler op het veld, hij maakte er 19. In de eerste set kon VoCASA van 12-13 achter een 17-13 en 21-15 voorsprong maken, die ze niet meer weggaven. In set twee hadden ze bij 11-5 al een geruststellend verschil op de borden staan, dat leidde via 20-16 naar een 25-20 zege. En in de derde set maakte de thuisploeg het verschil na 14-13. Ze liepen uit naar 19-14 en sloten met 25-17 af.

Taurus moest de eerste set aan ZVH laten. Al vroeg kwamen ze met 5-11 achter, een verschil dat ze niet meer van de borden kregen. De ZVH-serie van 14-18 naar 14-23 maakte een eind aan de hoop om nog winnend te kunnen afsluiten, ondanks dat de inhaalrace van 9 punten achterstand tot vijf werd teruggebracht bij 20-25.

De volgende drie sets waren voor Taurus. In de tweede werd 16-18 een 20-18 en 23-23 tussenstand, waarna Taurus aan het langste eind trok met 25-23. Daarna was de derde set vlot bekeken. De 12-7 en 21-13 waren tussenstanden die heel erg in het voordeel van de thuisploeg spraken, voordat ze met 25-17 afsloten.

De vierde set leek veel op de tweede qua scoreverloop. ZVH speelde zich naar een 14-17 en 15-18 voorsprong, kreeg vervolgens een serie tegen (19-18, kwam er weer naast (20-20) maar trok met 23-21 toch aan het kortste eind.

Dylan Boerefijn maakte 19 punten voor Taurus en werd daarmee topscorer. Vincent van der Kraats kwam tot 18 treffers voor ZVH. Met 57 om 42 aanvallende scores had Taurus genoeg verschil gemaakt om met 8 om 17 punten voor aces voor blok niet meer in de problemen te komen.

Vandaag staat nog Lycurgus vs. Sliedrecht Sport en TV Limburg vs. Dynamo op de agenda.