Vizier op volleybal

 

Drietal ook volgend seizoen bij Lycurgus

VoV, 12-05-2019. 12:22 uur. Stijn Held en Steven Ottevanger hebben van de huidige Abiant Lycurgus selectie als enigen een doorlopend contract en maken dus ook het volgend seizoen deel uit and e selectie. En middenman Dennis Borst heeft zijn contract bij de ploeg uit Groningen met twee jaar verlengd. Zo zijn dus per heden drie namen voor de jaargang 2019 / 2020 bekend.

Het contract met Borst liep af, maar vlak voor de beslissende finale om de landstitel is de 27-jarige Borst tot een akkoord gekomen om nog twee seizoenen in Groningen te blijven.  Borst kwam in de zomer van 2016 over van Landstede Zwolle. Van 2012 tot medio 2014 stond de 1.98 meter lange speler ook al bij Abiant Lycurgus onder contract.

‘Abiant Lycurgus is een mooie club en de continuïteit is met de komst van Nedmag de komende jaren verzekerd. We spelen structureel voor de prijzen en ik heb veel vertrouwen in het nieuwe bestuur. We kunnen mooie stappen gaan maken denk ik. En als je kijkt naar komende zondag. Spelen in een vol MartiniPlaza dan maakt je dat als volleyballer trots.’

Maar er is meer. ‘Drie jaar geleden kwam ik hier met een knieblessure. Ik was niet belastbaar. De club heeft er veel energie ingestoken om mij fit te krijgen en dat is gelukt. Daar ben ik iedereen heel dankbaar voor. Ik voel me goed. Zowel persoonlijk als bij de club. Daarom wil ik graag in een vroeg stadium mijn vertrouwen uitspreken.’

Coach Arjan Taaij is blij dat Borst blijft. ‘Dennis is de afgelopen jaren van grote waarde voor ons geweest. Hij heeft veel ervaring en is een uithangbord van de club.’

gh @ VoV, bron persbericht Abiant Lycurgus, Theo Sikkema. Foto CEV.