Vizier op volleybal

 

Dringen om positie vier in de Eredivisie (m)

VoV, 14-01-2022. 4:42 uur. Na de doordeweekse inhaalwedstrijden van SSS Barneveld vs. ZVH (3-1) en Taurus vs. TTP (3-0) ziet de stand van zaken er in de Eredivisie mannen als volg uit:

  • 1 t/m 4. Orion 12-34, Dynamo 11-30, Lycurgus 11-27 en Taurus 11-18.
  • 5 t/m 8. Sliedrecht Sport 11-16, VoCASA 12-16, SSS 12-14, TTP 12-12
  • 9 t/m 11. VCN 11-9, TV Limburg 11-8, ZVH 12-5.

Orion heeft wel een hele drukke week achter de rug en weekend voor de boeg. Voor een uur en een kwartiertje volleybal in de achtste finale van de CEV Cup tegen Zenit Kazan (3-0 verlies) reisden ze zo’n 6.500 kilometer. En dan staan ze zaterdag tegenover VCN met bijvoorbeeld Tom van Reeuwijk, Tom Feldkamp of Rik Damen en dat is even hele andere koek dan Mikhailov, Volkov of Christenson. En meteen zondag volgt dan de thuiswedstrijd tegen TTP.

Of de ploeg uit Doetinchem te veel hooi op de Orion vork neemt zullen de uitslagen van aanstaand weekend moeten uitwijzen, wellicht dat later nog een fysieke reactie vanuit de spelersgroep komt op dit wel erg drukke programma. Oh ja, Orion is nog steeds ongeslagen in de Eredivisie en verdedigt zijn koppositie tegen de naaste belagers Dynamo en Lycurgus.

Dynamo heeft een op papier makkelijker klus met de thuiswedstrijd tegen TV Limburg. Maar op papier worden geen wedstrijden gewonnen en geen punten behaald, dat zal toch echt in Omnisport moeten gebeuren. Of de verhoudingen binnen de lijnen ook een getrouw beeld zullen weergeven van de stand? Als dat het geval is blijft Dynamo kandidaat voor de koppositie.

De strijd om de vierde positie is in volle gang. Gegadigden daarvoor zijn per heden Taurus, Sliedrecht Sport, VoCASA en SSS Barneveld. Het spreekt vanzelf dat deze ploegen zaterdag voor de volle winst gaan om hun kans op het ticket voor de Finale Four in eigen hand te houden. Eigenlijk telt voor dit viertal maar één ding en dat is winnen!

Zaterdag om 20:00 uur staan Sliedrecht Sport en Lycurgus tegenover elkaar. Gezien de stand is dit een topper, maar de wedstrijd moet nog uitwijzen of deze vlieger ook daadwerkelijk opgaat. Immers Sliedrecht heeft het tot nu nog geen van de ploegen boven hen verslagen.  Tegen Dynamo in Apeldoorn (3-2) en thuis tegen Orion (2-3) bracht de tiebreak de beslissing in hun nadeel. Thuis tegen Dynamo (0-3) en uit bij Lycurgus (3-1) kwamen ze tekort.

Sliedrecht Sport kan zich echter geen puntverlies veroorloven om in de race voor plaats vier te blijven, want VoCASA en ook SSS zitten op het vinkentouw om de strijd met hen en Taurus voor het Final Four ticket aan te gaan. De vierde positie geeft immers recht op het spelen om de landstitel.

SSS Barneveld won woensdagavond met 3-1 van ZVH en krijgt zaterdag VoCASA, dat twee puntjes meer heeft, op bezoek. Dat zijn dan de wedstrijden waar bij wijze van spreken om dubbele punten wordt gespeeld. Kan SSS VoCASA in de stand voorbij, halen ze een puntje in of neemt de ploeg uit Nijmegen verder afstand?

Een andere en wellicht eerste gegadigde voor positie vier blijft Taurus. Na de winst van gisteravond op TTP hebben zij de beste kaarten daarvoor. Zij gaan op bezoek bij ZVH en zullen er alles aan doen om mee te blijven doen voor die zeer begeerde vierde plaats. ZVH verloor woensdag met 3-1 in Barneveld, Taurus won donderdag zoals gezegd met 3-0 van TTP.

We zullen zien wat de teams voor ons aan uitslagen in petto hebben.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.