Vizier op volleybal

 

Topduels in Eredivisie dames

VoV, 14-01-2022. 4:33 uur. Nadat Team 22 op dinsdagavond de zegereeks had voortgezet tegen FAST, hun 10de zege, is aanstaand weekend weer een vol programma gepland, waarvan we hopen dat de teams deze week corona buiten de deur weten te houden en er zes wedstrijden kunnen worden afgewerkt. Één duel is er nu al uit, SV Dynamo vs. Set-Up ’65 was al vroeg in de week uitgesteld, waardoor de ploeg uit Ootmarsum en Team 22 in de gelegenheid waren om hun inhaalwedstrijd aanstaande zaterdag te plannen.

Onzes inziens springen twee wedstrijden eruit. Regio Zwolle Volleybal vs. Apollo 8 en VV Utrecht vs. Sliedrecht Sport. De achtervolgers VCN en VC Sneek staan voor moeilijke opgaves. Voltena ontvangt VC Sneek en VCN krijgt op zondag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Peelpush te spelen. En als laatste is Eurosped gastheer voor FAST, een duel in het rechter rijtje van de ranglijst, waarbij positie acht (of hoger) bereiken de target voor beide teams zal zijn. Om straks mee te draaien in de kwartfinale om de landstitel.

Regio Zwolle vs. Apollo 8, zaterdag om 20:00 uur. De thuisploeg speelde op 1 december de laatste competitiewedstrijd en won toen met 3-0 van Sv Dynamo, het was hun zevende zege oprij. Het duel tegen VCN op 08-01-2022 werd uitgesteld. Gaat Apollo 8 een einde maken aan deze prachtige serie van Zwolle of weet de thuisploeg de gasten de tweede nederlaag op rij toe te brengen? Immers Apollo 8 had met een 1-3 thuisnederlaag bij de herstart van het seizoen tegen VV Utrecht een slecht begin van 2022.

==We lezen net, krijgen een mededeling dat Regio Zwolle vs. Apollo 8 is uitgesteld==

VV Utrecht vs. Sliedrecht Sport, zaterdag om 20:00 uur. De eerste vraag die bij ons opkomt is: “Is de camerapositie voor de livestream in Utrecht aangepast, zodat we niet steeds tegen de rug van de eerste scheids aankijken?” Dat zou de wedstrijd kijken een stuk veraangenamen.

VV Utrecht was afgelopen weekend goed voor een stunt door Apollo 8 in Borne met 1-3 het nakijken te geven. Je zou zomaar kunnen concluderen dat VVU precies op de goede plaats in de ranglijst staat, ze wonnen namelijk van alle teams onder hen. En uiteraard gaan ze voor een nieuwe stunt, maar koploper Sliedrecht Sport zal zich weten te wapenen. Ze kennen immers de ‘keuzes’ van hun voormalige spelverdeelster Ana Rekar, die aan de andere kant van het net zus Emma zal proberen met een 2de bal of ace te verschalken. Het is ook de blijvende coach Ali Moghadassian tegen de vertrekkende collega Vera Koenen.

==We lezen net, krijgen een mededeling dat VVU vs. Sliedrecht Sport is uitgesteld==

Voltena vs. VC Sneek, zaterdag om 19:00 uur. VC Sneek troefde vorige week FAST in Sint Anthonis af. Na twee nederlagen, die het voortijdige vertrek van trainer/ coach Jeffrey Scharbaai versnelden, herstelde Sneek zich met deze zege en bleven ze in de race voor een gunstige positie voor de kwartfinales om de landstitel. Thuis wonnen ze met 3-1 van Voltena (1ste set 25-23, 4de set 25-22). Voltena kan wel weer een succesje gebruiken, hun laatste winst in de competitie dateert alweer van 30 oktober (3-1 vs. Set-Up), hun laatste setwinst boekten ze op 12 december.

Set-Up ’65 vs. Team 22, zaterdag om 16:00 uur. Wat moeten we verwachten van het duel tussen de werkelijke nummer laatst en de virtuele koploper? Een stunt van de thuisploeg, hetgeen hun eerste zege van het seizoen zou zijn, of gewoon een eclatante zege van de bezoekers, hetgeen hun elfde op rij zou worden. Met bijvoorbeeld drie keer ruim beneden de twintig. Bij het Willy Damhuis toernooi vorige zomer was Team 22 de betere, laten we het daarop nu ook maar houden, met de hoop dat de thuisploeg het de bezoekers een paar sets lastig kan maken tot in de big points.

Peelpush vs. VCN, zondag om 15:30 uur.  Na vier nederlagen op rij sloot Peelpush 2021 met twee zeges af. Tegen SV Dynamo (1-3) en Voltena (3-1) pakten ze twee punten minder dan in de daaraan voorafgaande tien wedstrijden. Waarin begrepen een 3-2 nederlaag tegen VCN, de tegenstander van aanstaande zondag. VCN sloot 2021 af met een 3-2 nederlaag bij Eurosped en zal erop gebrand zijn de eerste punten van 2022 binnen te halen. Maar of Meijel nu de plaats is om met een zege te verlaten zal zich nog maar moeten uitwijzen.     

Eurosped vs. FAST, zondag om 15:30 uur. In de laatste vijf wedstrijden leed Eurosped tegen de topteams Team 22 en Sliedrecht Sport een nederlaag, waarin ze echter zeker niet van het veld werden gespeeld. Tegen VCN, Set-Up en Peelpush was er winst, hetgeen gezien de posities van deze tegenstanders op de ranglijst voor een stukje zelfvertrouwen moet geven tegen FAST, dat met een wedstrijd meer vijf punten boven de ploeg uit Vroomshoop staat. Een goed resultaat biedt dus mogelijkheden om naar een hogere plaats te stijgen, helemaal omdat SV Dynamo dat twee punten meer en niet in actie komt, dus binnen bereik staat. Maar FAST zal na de qua niveau goede wedstrijden tegen VC Sneek en Team 22, die dan wel geen punten opleverden, ook mogelijkheden zien om weer punten te sprokkelen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.