Droomseizoen Apollo 8 D1 eindigt met winst

VoV, 17-04-2018. 12:30 uur.  Afgelopen zaterdag stond onze laatste wedstrijd van dit droomseizoen alweer op het programma. Voor  deze wedstrijd mochten we naar Capelle aan den IJssel om te spelen tegen VCN. De thuiswedstrijd  werd het 3 – 0 voor ons, maar we wisten dat de uitwedstrijd een stuk lastiger ging worden.

De eerste set gingen we redelijk gelijk op, maar we konden in het midden van de set net iets meer  geven waardoor we een mooie voorsprong hadden. De set hebben we binnengesleept met 22 – 25.

De tweede set was een kopie van de eerste; we hebben mooie dingen laten zien maar moesten op bepaalde momenten nog meer de kansen benutten. Het was een spannende eindfase van de set maar wisten deze uiteindelijk met 23 – 25 te winnen.

Aan de derde set begonnen we minder gretig. VCN wist de punten wel te scoren daar waar wij onszelf  vergaten te belonen. Al snel keken we tegen een grote achterstand aan en hebben deze ook niet  meer in gehaald. Dat resulteerde in 1 – 2 in sets.

Om alle punten mee te nemen naar Borne was het noodzakelijk om de vierde set te winnen. Niets was minder waar helaas. VCN zette dezelfde lijn door en wist ons onder druk te houden. Door onder andere een aantal cruciale punten konden we het niet meer ombuigen en hadden we weinig antwoorden op hun spel. We verloren deze set met 25 – 17. Dus 2- 2 in sets…

We moesten er vol voor gaan want we hadden niet voor maar één punt meer dan twee uur in de bus gezeten. Helaas ook in deze set werden we op sommige cruciale momenten benadeeld maar we wisten ondanks dat ons hoofd koel te houden. Het was weer een spannende set maar we hebben 13 – 15 gewonnen.

Het was een wedstrijd van hele mooie momenten maar ook van een erg hoge foutenlast. Gelukkig hebben we het seizoen winnend weten af te sluiten en staan op dit moment 14 punten voor op de nummer 2 en een wedstrijd meer gespeeld. Een prachtig seizoen met een geweldig team, staf, vrijwilligers en supporters. Er zijn zes fantastische  jaren in de topdivisie gespeeld maar, wij zijn kampioen en komen volgend jaar uit in de  eredivisie. Een droom die uitkomt, wat was het geweldig!  Iedereen super bedankt en hopelijk tot volgend seizoen!

gh @ VoV, verslag Ecare Apollo Dames 1. Foto’s Rudy van ’t Rood.