WSV dames klaren volleybalklus

VoV, 16-04-2018. 13:56 uur. In de voorlaatste wedstrijd tegen Rivo uit Rijssen moesten de WSV dames een goede uitgangspositie creëren voor de uitwedstrijd om de titel tegen de Krekkers. De ploeg begon van acquit af met druk te zetten. Scherpe en strakke services waren voor de bezoekers een probleem, de passing had er geen vat op. Daardoor had de aanvalsmachine vrij spel om de rally met goede aanvallen af te ronden. Het betaalde zich uit met de setzege 25-18.

In de 2e set werd het wedstrijdbeeld niet veel anders, opnieuw was er veel servicedruk en de enkele keer, dat Rivo aanvallend trachtte door te komen, was de blokkering en de verdediging op orde. Vanaf zowel positie 4 als de aanval vanuit mid waren een ware kwelling voor Rivo. Het resultaat was opnieuw een ruime setwinst 25-17.

In de 3e set kantelde het halverwege en was het ploegen en knokken om Rivo bij te benen. De concentratie liep langzaam bij de WSV dames weg en had coach Eric Maan, beide time outs dringend nodig om de ploeg scherp te houden. Het zou uiteindelijk in een zenuwslopend eindslot aflopen, met miniem verschil 28-26 was de winst een feit.

De zo belangrijke 4e set moest nog wel even gespeeld en gewonnen worden om een maximaal resultaat te behalen. Onder de toejuichen van een overvolle sporthal werd de ploeg opgezweept en zag je mooie en krachtig gespeelde combinaties. De schwung zat er duidelijk in en de WSV dames toonden dat op alle volleybalfronten.

Op het eind van de set werd op bijzondere wijze afscheid genomen van Ilse Wunderink die na 18 seizoenen dames 1 nu haar laatste thuiswedstrijd speelde een ware sportvrouw liet nog even haar set-ups kunstjes zien. Met de 25-21 setzege was het succes compleet en gaat het team vol goed vertrouwen en in de juiste flow  de 21e april naar Mariaparochie.