Dubbel zuur verlies voor Reflex

VoV, 11-11-2019. 10:33 uur. Na de bekerwedstrijd had Reflex nog wat recht te zetten op de wedstrijd tegen Donitas (2-3), er stond veel op het spel. Daarnaast was het een strijd om de koppositie in de Topdivisie, met Reflex als huidige koploper en Donitas als virtuele koploper.

Met een altijd goed gevulde sporthal in Groningen begon de wedstrijd op een vervelende wijze, na enkele punten te hebben gespeeld ging Willem-Maarten flink door zijn enkel na een duel aan het net. Nadat het spel een tijd stilgelegen had, vervolgde we de wedstrijd met Robin op de diagonaalpositie. Met veel servicedruk en bijna foutloos spel hervatte Donitas de wedstrijd. Reflex kon met 12 directe servicefouten logischerwijs niet meekomen met Donitas. Dankzij de hoge foutenlast verloren de Kampenaren de set met 25-18.

De 2e set startte we beter als set 1, iedereen bleef ongedeerd en we serverend konden we meer druk leveren. Helaas was dit niet genoeg om mee te komen met het spelvermogen van Donitas. We kwamen niet tot nauwelijks aan scoren toe, waar Donitas zijn punten wel scoorde. Dit resulteerde in een setverlies, met een eindstand van 25-17.

Op naar set 3, waar we toch echt de wedstrijd om moesten kantelen en laten zien welk niveau we in huis hadden. De 3e set ging qua stand gelijk op en het spel leek zich te verbeteren aan de zijde van Reflex. Tot een stand van 16-16 ging het gelijk op, waarna de fouten er weer inslopen en Donitas een voorsprong opleverde. De set eindigde in een 25-20 setverlies en een eindstad van 3-0 voor Donitas.

Een zure nederlaag tegen een verdiend winnaar en extra zuur door het uitvallen van Willem-Maarten. Op naar volgende week, waar we in eigen huis om 17:00 uur mogen aantreden tegen USV Protos H1, tot dan!

gh @ VoV, verslag van Robin van Capelle, Reflex Heren 1. Foto Jan van den Noort.