Dubbelslag voor Wessel Keemink in Tsjechië

VoV, 18-01-2021. 5:23 uur. In de Tsjechische competitie heeft Karlovarsko, de ploeg van oranje spelverdeler Wessel Keemink, afgelopen weekend met een dubbelslag de koppositie, die ze een paar dagen kwijt zijn geweest, terugveroverd. In een rechtstreekse confrontatie meet Budejovice, op dat moment de nummer één in de stand, pakten ze de volle buit, dat was zaterdag, de dag erna werd met 0-3 gewonnen bij Pibram. Met een gelijk aantal wedstrijden (17) heeft Karlovarsko nu vier punten meer als hun directe belager (44 om 40).

De Tsjechische topper tussen Karlovarsko en Budejovice eindigde in 3-1. In de openingsset pakte de ploeg van Keemink een ruime voorsprong (18-9) en won afgetekend met 25-15. In set twee ging het tot 21-21 gelijk op, daarna drukte de thuisploeg door naar 25-22. Budejovic kon via winst (19-25) in de derde set (tussenstanden 10-14, 14-21) uitzicht op de tiebreak behouden, maar ging in de vierde doorgang nipt ten onder. De 23-18 achterstand werd tot 23-23 ingelopen, waarop verlies met 25-23 volgde.

In dit duel scoorde Wessel Keemink 2 keer. Aanvallend (51 om 41) maakte zijn ploeg het verschil in de eigen score (68 om 59).

Als koploper ging Karlovarsko zondag op bezoek bij Pribram, de nummer voorlaatst in de stand. Het werd een 0-3 zege via de setstanden 22-25, 15-25 en 23-25. In de eerste set was de serie van 15-16 naar 15-20 beslissend, in de tweede set was het verschil bij 12-20 al onoverbrugbaar geworden voor Pribram en in de derde set maakte de thuisploeg een 12-16 achterstand ongedaan (16-16, 20-20, 23-23) maar verloor in de finale van de set de set en de wedstrijd.

Keemink kreeg in dit duel rust en werd in de eerste set via een invalbeurt ingezet. Met 37 om 49 scores aan het net (aanval en blok) was Karlovarsko de effectievere ploeg.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.