Thijs Oosting: “Compliment aan team Apollo 8”

VoV, 17-01-2021.  19:20 uur. Op zaterdag 16 januari stond een volleybaltopper op het programma. De nummer één van de ranglijst, Regio Zwolle Volleybal, kwam op bezoek bij Apollo 8 in Borne, de nummer twee van de eredivisie. De thuisploeg won in drie sets en is daarmee de nieuwe koploper.

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te zetten. En dat was direct te zien vanaf het begin van de wedstrijd. De thuisploeg won in een lege sporthal De Veste de eerste set met 25-19. Apollo 8 hield het initiatief en stoomde door.

De tweede set werd binnengehaald met ruime cijfers 25-15. Toch leek Regio Zwolle volleybal in de derde set terug te komen in de wedstrijd. Het team pakte een ruime voorsprong (5-13), maar zag dat het team van Thijs en Bart Oosting zich terug knokte en op gelijke hoogte kwam. Apollo 8 denderde door en verzekerde zich snel van de winst met 25-21.

Compliment aan het team: ‘We hebben vanavond een hele strakke overwinning geboekt op Regio Zwolle Volleybal’, reageert trainer Thijs Oosting na de wedstrijd. ‘Na de zure nederlaag op Eurosped hebben we ons als team knap herpakt. De eerste twee sets waren heel sterk, in de derde verliep het niet zoals het moest. Zwolle liep uit naar een ruime voorsprong.

Door een dubbele wissel maakte Lisa Louwrink, 16 jaar en uit eigen jeugd, haar debuut in de eredivisie. Ze viel bijzonder sterk in met drie aces en vier aanvalspunten. Langzaam kropen we dichterbij en vanaf 17-17 stonden we gelijk. Aan het einde van de set stond er 25-21 op het scorebord. Een hele knappe comeback van het team. We hebben geleerd van onze wedstrijd tegen Eurosped, een groot compliment aan het team’.

Nooit vergeten: Speelster Lisa Louwrink, die een glansrol vervulde in de derde set, reageerde vol trots op haar debuut. ‘Een geweldige spannende en leuke ervaring. Gelukkig verliep mijn service en aanval goed. Ik zal dit debuut nooit vergeten’.

Apollo 8 speelt op zaterdag 23 januari om 20.00 uur opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer is Set Up’65 uit Ootmarsum de tegenstander.

gh @ VoV, bron persbericht Apollo 8. Foto Jan Bredewoud.