Vizier op volleybal

 

Duel Toppers en Tobbers in Topdivisie B (v)

VoV, 03-11-2021. 14:18 uur. In de Topdivisie B bij de dames staan meerdere aansprekende duels op de wedstrijdkalender voor aanstaande zaterdag. De meest ‘pikante’ is wel US Amsterdam tegen Ledûb. En dat is niet alleen omdat de koploper US (6-17) tegen de nummer vier is (6-12), maar meer omdat US 14 dagen geleden tegen Ledûb in de beker een pijnlijke nederlaag leed en daardoor een einde zag komen aan hun “Road to an European Cup”.

Dat alle zintuigen aan US kant schreeuwen om revanche lijkt ons geen understatement, dat ze daardoor ongeslagen blijven in de competitie is dan een mooie bijkomstigheid. Allemaal leuk en wel zullen ze bij Ledûb denken, maar als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Ofwel gewoon op herhaling gaan, dan is er een wolkje aan de Amsterdamse lucht en is de puntenkloof een heel eind gedicht. We zullen zien.

Een andere topper in deze Topdivisie is Sliedrecht Sport 2 vs. Activia. Beide teams hebben 15 punten, Activia uit vijf wedstrijden en Sliedrecht uit zes. Activia is ongeslagen, Sliedrecht Sport verloor met 3-2 van koploper US, maar was te sterk voor Ledûb, Volley Tilburg, Thor en Orion. De laatste via de tiebreak. Dat het in de Basis niet gemakkelijk winnen is, is wel bekend. Of Activia de ongeslagen status zal behouden? Daar zullen ze alles aan doen, zeker weten.

Niet alleen bovenin staan er krakers op het programma, ook onderin. Volley Tilburg tegen Spaarnestad bijvoorbeeld. De thuisploeg staat tiende (6-3), Spaarnestad is de rode lantaarndrager (6-0). We zouden kunnen stellen dat dit de makkelijkste thuiswedstrijd voor de Tilburgers is en de op een na makkelijkste uitwedstrijd voor de bezoekers. Zuiver afgaande op de stand. Makkelijker thuis dan de tegen de nummer laatst wordt het niet, en alleen uit tegen de nummer voorlaatst zal het volgens de cijfers mogelijk makkelijker zijn voor de bezoekers. Hoe de teams dat vertalen naar de uitslag? We zullen zien.

Bij VoCASA houden ze wel van een feestje. Helemaal als ze gewonnen hebben, dan is er wat te vieren en de zege geeft dan nog een paar (?) procent meer feeststemming. Na de winst tegen VCN D2 was er een juichstemming, mede omdat niveau een blijvende stijgende lijn vertoonde. Of er na het uitduel bij VollinGo ook een toost op de zege kan worden uitgebracht? VollinGo zal zelf liever het glas heffen vanwege de goede afloop, maar zal daarvoor best nog fors aan de bak moeten.

Thor, voorlaatste met 6-1, is gastheer voor Orion, dat zevende staat met 9 punten uit zes duels. Thor won nog niet, niet thuis en niet uit. Orion behaalde zeges tegen o.a. VollinGo en Volley Tilburg. Beide team hadden tot nu vier keer dezelfde tegenstander. Tegen alle vier behaalde Orion een beter resultaat dan Thor, hetgeen ons bevestigt dat de ploeg uit Doetinchem in ieder geval tot nu sterker was dan Thor. Of dat zaterdag ook zo is, is uiteraard geen wet van Meden en Perzen, een regel waaraan niet te tornen valt. Thor zal er maar al te graag aan tornen.

De laatste partij in onze vooruitblik, waar zaterdag als eerste wordt aangefloten is VCN D2 vs. AVV Keistad. Bij eenzelfde aantal wedstrijden is het onderling verschil slechts twee puntjes. Dan is er dus van alles mogelijk. Beide ploegen beginnen met een nederlaag van vorige week in de rugzak en zullen ervoor gaan om die ‘last’ kwijt te raken.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.