Vizier op volleybal

 

Duels tussen toppers en tobbers in Topdivisie B (v)

 

VoV, 25-11-2022. 4:40 uur. In de Topdivisie B bij de dames staan een paar uiterst interessante wedstrijden op het programma aanstaand weekend.

Allereerst VoCASA (3de, 8-18) tegen Ledûb (2de, 8-21). De ploeg uit de omgekeerde plaatsnaam versloeg vorige week de tot dan nog ongelsagen koploper Activia en dat geeft wel aan dat er met hen ook rekening gehouden moet worden als het straks om de prijzen gaat. VoCASA heeft thuisvoordeel en zal in de paarse thuisbasis alle registers opentrekken om in punten op gelijke hoogte te komen met hun gasten. Een duel om naar uit te zien!

US Dames1 (5de, 8-15) vs. Sliedrecht Sport dames2 (4de, 8-17) is een duel van dezelfde strekking als bovenstaande. Teams liggen op overbrugbare afstand van elkaar, waarbij het laagste genoteerde team thuisvoordeel heeft. En meestal is dat de eerste winst. Beide ploegen wonnen hun laatste wedstrijd in vier sets, of dat aantal deze keer voldoende is om de uitslag te bepalen?

Onderin de ranglijst staan VollinGo (12de, 8-4) en Orion (11de , 7-4). Deze teams spelen zaterdag in Gouda tegen elkaar met als inzet niet het behoud van de rode lantaarn maar juist het afstaan ervan aan een ander team. De nieuwe eigenaar kan ook nog Spaarnestad (10de, 8-6) worden. Zij spelen thuis tegen Volley Tilburg ((8ste, 8-7). Zoals u kunt zien is het dringen geblazen onderin, met een volle buit als resultaat verschaft men zich wat ruimte in het rechter rijtje, maar ook dan het blijft ht nog steeds dringen geblazen.

Koploper Activia (8-21) dat vorige week de eerste nederlaag van het seizoen incasseerde, speelt uit tegen VCN (7de, 7-9). Kunnen zij profiteren van de clash der achtervolgers (VoCASA vs. Ledûb)? En als laatste duel zal Armixtos (9de, 8-7) er alles aan doen om ook de derde zege in de pocket te krijgen. Dat moet dan gebeuren tegen Keistad (6de, 8-12), dat vorige week thuis van VoCASA verloor.

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto John van Geenen, VoCASA.