Vizier op volleybal

 

Drukte van belang bovenin Topdivisie A (v)

VoV, 25-11-2022. 4:32 uur. Zou de stelling dat er bij een rasechte derby tussen twee buurdorpen in dezelfde gemeente geen steekhoudende voorspelling te maken is ook opgaan als het ene team nog zonder zeges is en slecht 1 punt heeft en het andere slechts één keer verloor en er al 16 meer heeft? We betwijfelen het! Zonder nu meteen de uitslagen tot nu erbij te willen halen en te vergelijken lijkt ons dat de derby tussen Dynamo en Krekkers in de gemeente Tubbergen deze keer een voorspelbare editie kent.

In dit geval is Dynamo de ploeg met dat ene puntje, maar heeft wel het thuisvoordeel aan hun kant. Al zegt dat nu ook weer niet alles. Maar al zou het vanonder de voetzolen vandaan moeten komen, je kan toch niet denken dat Dynamo zich zomaar gewonnen zal geven tegen buur Krekkers, niet tot de laatste snik zal strijden en het hun gasten tot op het bot moeilijk zal willen maken. Alle opgekropte energie uit voorgaande wedstrijden zullen ze aanspreken om, net als Set-Up een aantal weken geleden, van de underdog uit te groeien tot, nou ja zeg het maar.

En Krekkers? Die is gewaarschuwd en zal niet weer in dezelfde valkuil willen lopen als in Ootmarsum en van een Koale Karmis thuiskomen. Een gewaarschuwd team telt dubbel en dat geeft wel een erg sterke bezetting op de eigen speelhelft  van Krekkers.

DeVoKo reist naar Friesland. Het nog puntloze VC Sneek Dames2, acht wedstrijden op rij verloren, is de tegenstander. De gasten uit Denekamp gaan uiteraard voor de volle buit om zo het verschil met de onderste plaatsen op tien of meer punten te houden en zo reeds vroeg in het seizoen zich van een betrekkelijk veilig gevoel te verzekeren. Sneek zal de eerste punten willen bijschrijven en weet dat er dan nog een lange weg te gaan is om de opgelopen achterstanden in te lopen. Dan kun je daaraan maar beter zo snel mogelijk beginnen.

Set-Up ’65 gaat bij Donitas in Groningen op bezoek. Hun vorige bezoek aan die stad was een succes, er werd van Veracles gewonnen, en dat is voor herhaling vatbaar zal men in Ootmarsum denken. Donitas heeft andere gedachten, wat die zijn zal niet moeilijk te raden zijn.

Een topduel is het treffen in Amsterdam tussen US Dames2 (4de, 8-16) versus Apollo 8 Dames2 (3de, ook 8-16). Daar gaat het erom om in het spoor van de twee bovenste ploegen te blijven. US versloeg vorige week koploper Rivo, Apollo 8 gaf geen setje af tegen Donitas.

Koploper Alterno verdedigt de koppositie in het thuisduel tegen Veracles, wetende dat Krekkers en Apollo 8 D2 c.q. US D2 op de loer liggen om van een misstap te profiteren. Veracles staat in de middenmoot.

Rivo gaat op bezoek bij Sudosa-Desto D2 in Assen. Na het verlies van vorige week tuimelde Rivo van de bovenste plaats naar positie 5. Echter zijn de verschillen uiterst klein, ook in aanmerking nemende dat de ploeg uit Rijssen nog een wedstrijd minder speelde. Sudosa-Desto Dames2 speelde een wedstrijd meer dan Rivo en staat drie punten op hen achter. Kunnen ze dat gaatje dichten?

De stand is nu:

 • 01> Alterno 8-18
 • 02> Krekkers 7-17
 • 03> Apollo 8 Dames 2 8-16
 • 04> US Dames2 8-16
 • 05> Rivo 7-15
 • 06> Veracles 8-13
 • 07> Set-Up 7-12
 • 08> Sudosa-Desto Dames2 8-12
 • 09> DeVoKo 8-11
 • 10> Donitas 8-7
 • 11> Dynamo T 7-1
 • 12> VC Sneek Dames2 8-0

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.