VCN weet niet te verrassen tegen VC Limax

VoV, 25-11-2022. 4:16 uur.  VCN verliest in drie sets van VC Limax in Sint Odiliënberg. Na 25-12 en 25-14 in de eerste twee sets kwamen de mannen van coach Van Hal verrassend sterk terug in de derde set, maar wisten het niet op tijd af te maken. VC Limax trok de wedstrijd met 3-0 naar zich toe door ook in de derde set de winst te pakken (25-21).

De wedstrijd begint vandaag met een minuut stilte vanwege het overlijden van Wim Hendrickx, de buschauffeur van VC Limax, die helaas op veel te jonge leeftijd is komen te overlijden.

Na de minuut stilte is het tijd om aan de wedstrijd te beginnen. VC Limax laat direct zien waarom het in de top-3 op de ranglijst staat. De heren beginnen met een aantal stevige blokkeringen waar de mannen van VCN geen antwoord op hebben. De achterstand in de eerste paar punten zet direct de toon voor de rest van de set. VCN behaalt niet het beoogde niveau en VC Limax maakt daar optimaal gebruik van. Een kleine eindsprint brengt het puntentotaal voor de bezoekers nog op 12, maar daar heeft de thuisploeg geen boodschap aan. 25-12.

VCN begint set twee sterk en komt kort op voorsprong. De score blijft tot 5-5 redelijk gelijk, maar ook hier is het weer VC Limax dat het sterkere spel laat zien. Ferry van Hal heeft zijn time-outs al vroeg verbruikt en probeert de set te redden met een wissel op zowel de libero- als de spelverdelerpositie, maar de big points worden niet bereikt. 25-14

De beruchte derde set. Weet VCN hier het verschil te maken? VC Limax komt snel op voorsprong, maar VCN laat zich deze keer niet snel aan de kant zetten. De mannen uit Capelle weten zich terug in de wedstrijd te strijden en zitten de Limburgers op de hielen. Helaas blijkt VC Limax het boven de twintig nét wat beter te doen. Op 25-21 pakken zij ook deze laatste set en daarmee de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag staat de 2e wedstrijd van deze dubbele week op het programma. VCN krijgt in de eigen sporthal Oostgaarde VoCASA op bezoek. De wedstrijd begint om 20:30 uur.

gh @ VoV, verslag door Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Foto Jan van den Noort.